Podgląd pojedynczego posta
Stary 18.12.2006, 10:59   #5
czaras
Nowy na forum

Data rejestracji: 17.12.2006
czaras w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
To moze ja juz Wam powiem cala historie Mam cyfrowke, ktora kreci filmy w sumie w b.dobrej jakosci, ale niestety w formacie Quicktime z rozszerzeniem .mov. Ja te filmy musze zamienic na .avi po pierwsze dlatego, ze .mov zajmuja b.duzo miejsca, po drugie: co jakis czas archiwizuje filmiki na plytach i chcialbym miec w przyszlosci mozliwosc ich ogladania na stacjonarnym DVD. Przy czym wazne jest dla mnie, aby zachowac te powiedzmy 80% jakosci pliku wyjsciowego. Korzystam z programu WinAVi w wersji 7.6. Pozwala on na wejscie w ustawienia kodeka video, niestety nie ma mozliwosci zmiany ustawien kodeka audio /oczywiscie poza wyborem kodeka,ktory ustawialem na MP3/. I wlasnie plik tak przerobiony traci glos po przesunieciu w stacjonarnym odtwarzaczu. Znalazlem na to sposob: korzystam z WinAvi konwertujac filmik do divxa, ale dzwiek nie do MP3 tylko do PCM. Nastepnie wrzucam ten plik do Virtual Duba i tam zaznaczam tylko obrobke dzwieku do MP3 /tu mam mozliwosc wybrania parametrow MP3 np.probkowania/ i plik wynikowy jest cacy,tzn. w odtwarz. stacj. chodzi bez problemu i lapie dzwiek chocbym przesuwal film w lewo, w prawo i "do gory" ;D
Pytanie jest wiec takie: czy zna ktos taki konwerter, ktory zrobi to "na jeden raz" lub tez czy mozna w jakis sposob wrzucic plik .mov do Virtual Duba ?
czaras jest offline   Odpowiedz cytując ten post