Cytat:
Napisany przez yahol
Zgadza sie, ale nigdzie nie jest powiedziane, ze mozna wgrac sterowniki do roznych plyt glownych i one zadzialaja.
Mylisz sie! Kazdy system jest przywiazany do MoBo i aktywowany na tej konkretnej plycie. Wyjatkiem w XP sa systemy korporacyjne nie wymagajace aktywacji
J.W system akceptuje plyte, nie komponenty. Te mozesz wymieniac, po wymianie MoBo musisz aktywowac system.
[b]Zadna wersja windowsa nie pozwala na uruchamianie zamiennie na roznych komputerach
System legalny oznacza naklejke na obudowie komputera
Zgodnosc numeru z licencja (kombinacja numeru plyty+numer windowsa)
Plyta instalacyjna.
Rachunek za system.
Zadna firma kontrolujaca nie zaakceptuje takiego zachowania
Wylacznie licencja korporacyjna wielostanowiskowa!!!!!!
I takie jest moje zdanie i calkowicie je popieram.
|
1.Kto mi zabroni aktywować system z licencją BOX choćby 100 razy na dzień za każdym razem z inną płytą główną? Aktywują właśnie z tą płytą z którą uruchamiam. Mam na to 30 dni.
2.Naklejka? To można zdejmować bez problemu, bo kto mi zabroni zmieniać obudowy jak rękawiczki?
3.Płyta instalacyyjna? Oczywiście, że jest! Windows był kupiony w sklepie. 4.Rachunek? Tak naprawdę nie jest wymagany (tylko pomocniczo). System mogłem dostać w prezencie od cioci i wujka.
5.Licencja korporacyjna umożliwia przenoszenie systemu tylko w ramach jednej korporacji.