Cytat:
Napisany przez rdg
Przy kwocie 700pln mocno zastanawiałbym się nad wyborem 100Hz telewizora. Już tłumaczę dlaczego - tanie telewizory z takim "bajerem" potrafią bardzo niemiło zaskoczyć nas potężnym smużeniem przy szybkiej zmianie scenerii (przykładowo podczas oglądania tenisa czy innego sportu gdzie jakiś przedmiot szybko się przemieszcza). Dlatego w swoich dywagacjach musisz dokleić kolejny wątek - sprawdzić informacje użytkowników na ten temat.
Osobiście proponowałbym zacząć poszukiwania po wybranych markach, w granicach 600-700 pln (chyba, że możesz doinwestować jeszcze troche do kwoty maksimum to odpowiednio podnieś poprzeczkę). Sam gdy byłem na kupnie telewizora spędziłem sporo czasu na forach, a w końcu i tak okazało się, że nie jest tak idealnie jakbym sobie tego życzył. Ze względu, że szukałem w innej cenie nie podaję modelu.
|
masz całkowitą rację.
i jeszcze jedna sprawa - ile jest telewizorów 21" 100Hz?
BTW: Daewoo odpada dla mnie na starcie - jest to bańka i to taka, że się turlać da

obraz bardzo słaby.
nie ma idealnych telewizorów, nie ma też takich, które w rozsądnej cenie zapewnią duże zadowolenie. trzeba szukać zadowalających. (przerobiłem to ostatnio)
700 zł to jest takie minimum. może jakiś JVS/PHILIPS? może coś innego...