Podgląd pojedynczego posta
Stary 22.12.2006, 15:50   #1
jesi
Forumator

Data rejestracji: 11.09.2006
jesi jak się przyłoży ma szansę zostać specem <150 - 249 pkt>jesi jak się przyłoży ma szansę zostać specem <150 - 249 pkt>
BenQ FP91GP i hot pixele

Otóż problem dotyczy monitorka wymienionego w temacie, jest to 19" LCD. Pojawiają się na niej hot pixele, a raczej subpixele bo są malutkie, znaczy zapalają się i gasną, tak więc nie są to na stałe zgaszone lub świecące bad pixele. Najlepsze jest to, że pojawiają się one w zależności od tapety na pulpicie, w zależności od kolorów jakie monitor wyświetla. Jeżeli są to czarne lub wogóle ciemniejsze kolorki to tak się właśnie dzieje, podobnie z rażącymi i głębokimi kolorami, np. na takiej czerwonej ładnej tapetce z visty.
Czasami jest ich naprawdę dużooo, skaczą po połowie ekranu :/ Czasami gdy włącze i wyłącze monitor to wszystko wraca do normy lub znacznie redukuje się ich ilość.
No i moje pytanie jest takie, jak się odnoszą do tego warunki gwarancji, czy te hot pixele tak samo są traktowane jak bady? Monitor ma 2 miesiące, nie wiem czy na początku już tak było, zauważyłem to jak zacząłem zmieniać tapetki na pulpicie i tak jak wspomniałem na niektórych nic nie widać, na ciemniejszych i żywych kolorach jest ich mnóstwo.
Czy mogę go oddać na gwarancję? Nie wiem jak BenQ się do tego odnosi, w ulotkach nic nie jest specjalnie napisane.
jesi jest offline   Odpowiedz cytując ten post

#ads
CDRinfo.pl
Reklamowiec

Data rejestracji: 29.12.2008

CDRinfo.pl is online