sprawdz sobie tak wogole czy Twoje konto na ktorym jestes zalogowany ma wogole uprawnienia administratora... sprawdz czy mozesz sie wylogowac i zalogowac na innym koncie o ile takie masz jak nie to mozesz zalozyc albo mozemy odrazu zalozyc te prawa...
ale zawsze to lepiej sprawdzic troche w sumie...
tak wiec ppm na partycji/katalogu do ktorego nie mamy praw a chcielibysmy takowe posiadac...
potem zakladka "Zabezpieczenia"...
tutaj teoretycznie powinienes miec jedna regule mianowicie...
"Wszyscy" maja zezwolenie na wszystko... pewnie tak jest zaznaczone a i tak nie dziala to wtedy trzeba dodac Twoje konto osobno ponizej "wszystkich" i przyznac prawa do wszystkiego
klikasz dodaj potem zaawansowane... potem "znajdz teraz" powinna Ci sie ukazac lista wszystkich uzytkownikow w systemie grup itd... znajdz siebie ja na przyklad wybieram siebie Zelea (tak sie nazywa moje konto uzytkownika) w folderze ZELEA ( bo tak brzmi nazwa mojego komputera) wybierajac to i nastepnie klikajac OK powinno sie zamknac to ostatnie okno i w tym wczesniejszym w tym pustym bialym polu powinno sie pojawic
ZELEA\Zelea ( w moim przypadku oczywiscie ) i dalej naciskamy OK i wracamy automatycznie do 1 okienka i tam juz podswietlajac lpm tego wlasnie uzytkownika nadajemy prawa do tego do czego chcemy w Twoim przypadku to chyba wszystkie prawa bo chcesz miec 100% kontrole...
mam nadzieje ze to jest tak nie robilem tego juz dawno i tak z pamieci troche...
pozdro
|