OK, skoro tak tego chcecie to dzisiaj wieczorem testy będą na forum. A dlaczego tak długo zwlekałem ? Dlatego że większość wyników była dla mnie totalnym zaskoczeniem ! Obawiałem się waszej reakcji

Zresztą sam nie mogłem w uwierzyć w to co zobaczyłem. Postanowiłem więć powtórzyć całość na innej platformie sprzętowej i na innej nagrywarce. Niestety, wyniki były prawie identyczne. Wszystkie z testowanych płyt zachowywały się dobrze lub bardzo dobrze tylko do chwili kiedy nagrywarka nie osiągnęła najwyższych prędkości. W momenie przekroczenia granicy x24-x32 natychmiast i to gwałtownie rosła ilość błędów, często przekraczająć akceptowalny poziom 200 w wypadku błędów C1, a nie raz także C2. Płyty nagrywałem zawsze z maksymalną prędkością wyznaczoną przez producenta. Zapisu dokonałem na fabrycznie nowej nagrywarce Teac, zaś odczytu oczywiście na LiteOn (także nowy).
Tak jak wspominałem, zaskoczony wynikami powtarzałem test zarówno na LiteOn jak i LG ale wyniki zapisu niestety nie wniosły nic nowego i były zbliżone do tych uzyskanych na Teac. Jedynie kilka płytek wyszło z twarzą z tych prób. Jedno jednak muszę przyznać - niezależnie od ilości błedów udało mi się odczytać nagrane pliki z każdej z płyt. Jednak widać było że tam gdzie błędów było znacznie wiecej napęd odczytywał je zauważalnie dłużej (korekcja błędów). Coż, sami zobaczycie.