Cytat:
Napisany przez CIAPEK
Telefon juz odebralem dla wyjasnienia.
Zapłacilem 200 zł-wymieniono klawiature i joystick, przeczysczono...
Padł czytnik kart-koleś nie móg tego naprawić bo podobno jak coś tam się przy tym grzebie może pójść cały procesor.
Wynalazł na jakiś forum sposób wylutowania pewnej części-działa 
Wszystko działa ok, prócz tego że lekko wyświetlacz jest zalany. Jesli jest coś jasnego na nim na dole pokazuje lekki przebarwienia, ale da się z tym żyć i póki co oszczędzę sobie następnych kosztów z wymianą wyświetlacza.
Gwarancja to szczyt marzeń tym bardziej kiedy mam już coś wylutowane i po drugie po każdym zalaniu telefonu szarzeje złoto czy tam srebro które jest na płytkach.
epol? 400 zł? to chyba mocno używany zajechany. Mój miał 2 tygodnie, w komisach i sklepach GSM używki chodzą nawet powyżej 800 zł. Takie są realia, powtarzam realia a jaki ty masz dostęp do telefonów to inna bajka więc nieuogólniaj 
|
Papierki lakmusowe zmieniają również kolor, w K750i jest taki przy złączu kart SIM.
Miejmy nadzieję, że tel będzie długo działał, bo po zalaniach to naprawdę różnie bywa.
Co do cen to może ciut przesadziłem, bo ok 400zł to cena skupu używki, w sprzedaży jest on około 500zł, natomiast nowkę można spokojnie kupić za około 600zł.