Cytat:
Napisany przez nimal
a do czego?
czy chcesz manual czy nie
czy ma byc malutki, czy raczej na duzym zoomie zalezy, a moze na szerokim kacie?
a jak nie wiesz, to napisz co masz zamiar focic?
za 800 jest w czym wybierac i wsrod nowych aparatow i wsrod uzywek z kazdej wlasciwie polki
jedni wola malutkiego ixusa, inni wielka minolte a, a jeszcze inni... maja kilka aparatow, bo kazdy sluzy co czego innego (ja mam dwa...)
o lustrach nie wspominam z przyczyn oczywistych...
edit:
tak zeby uzmyslowic, ze tak zadane pytanie jest bez sensu, a wlasciwie kazdy tak pyta:
jakbys kupowal samochod to pojdziesz do dilera i powiesz "mam 100 000 chce bryke" czy dodasz "ma to byc samochod sportowy" albo "ma to byc kombi" albo "cos malutkiego na zakupy i po miescie" ze juz nie wspomne "mam firme i przewoze sporo towaru"?
z aparatami jest tak samo
za te same pieniadze mozesz np kupic Olympusa SW 725 i Minolte A200 z lampa... skrajnie rozne pod kazdym wzgldem, oba rewelacyjne w swoich zastosowaniach...
|
no wsumie pytanie bez sensu

chyba przez to ze nie mialem czasu opisac moich wymagan. Dokladnie to aparat bedzie dla znajomego. Zaden z niego fotograf wiec wymagania ma male

Poprostu chce od czasu do czasu jakies zdjecia porobic np rodzinne czy cos podobnego

dobrze by bylo gdyby tez aparat mial mozliwosc nagrywania dobrej jakosci filmow z dzwiekiem.
Osobiscie myslalem nad Canonem PowerShot A530 i PowerShot A620 (mysle ze druga propozycja bedzie lepsza)
Co o tym sadzicie ?