@tom-as - oczywiscie nie dotyczylo to Ciebie, dzieki za zamieszczenie cennej informacji
@Wawelski - wiec przeczytaj raz jeszcze - wszedzie napisalem imho lub wg mnie lub slowa o podobnym znaczeniu, co wiecej, napisalem tez wyzej, ze CORAZ ZADZIEJ UZYWAM EKRANU W OGOLE, oczywiscie zamiast niego mam wizjer (tez z ekranem - w koncu mam hybryde a nie lustro)
dodam wiecej - obracany ekran dla jednych jest niezbedny, dla innych absolutnie zbedny
ja nie wyobrazam sobie aparatu uniwersalnego bez zewnetrznej lampy blyskowej, bo jej uzywam nagminnie,a przeciez nie pisze, zeby kupowac tylko hybrydy za stopka albo lustra - kazdy ma inne potrzeby
Ty mozesz sobie nie wyobrazac bez obracanego ekranu
sztuka polega na tym, by dostrzec potrzeby innych - wiec zrozum, ze nie kazdy robi zdjecia takie jak Ty i tak jak Ty
dzieki forum mozemy porownywac opinie - imho obracany ekran nie jest niezbedny, Ty i kilka innych osob macie inne zdanie - wasze prawo
ja szybciej skadruje wizjerem albo na oko - z doswiadczenia wiedzac jaki odbszar znajdzie sie w kadze jak podniose aparat nad glowe albo poloze go na ziemi - czesto wtedy nie ma czasu na ustawienia ekranika - bo wykonawca na scenie nie pozuje dla mnie a pajak nie bedzie czekal ze zjedzeniam muchy... ale jeszcze raz pokreslam - ja tak robie i pisze o tym, moze komus sie przyda moje zdanie - kazdy musi wypracowac wlasne przyzwyczajenia i styl pracy
ale nie pisz mi, ze gdzies napisalem, zeby kupowac aparaty BEZ OBRACANEGO EKRANU! nie rozumiesz roznic w znaczeniu pewnych zdan - czytaj je po kilka razy!
moje slowa:
Cytat:
wiec moze warto cos mniejszego? pieniadze te same, brak manuala i bajerow w stylu odchylany ekran
|
przeciwstawilem wymiary odchylanemu ekranowi, dalem to pod rozwage!
na podstawie wlasnych doswiadczen napisalem ponizej, ze odchylany ekran NIE JEST NIEZBEDNY