Podgląd pojedynczego posta
Stary 14.01.2007, 17:23   #13
Wawelski
Always newbie

Data rejestracji: 14.11.2003
Wawelski jest klejnotem wśród średnio znających się "w temacie" <250 - 349 pkt>Wawelski jest klejnotem wśród średnio znających się "w temacie" <250 - 349 pkt>Wawelski jest klejnotem wśród średnio znających się "w temacie" <250 - 349 pkt>Wawelski jest klejnotem wśród średnio znających się "w temacie" <250 - 349 pkt>
Cytat:
Napisany przez Dorian Podgląd Wiadomości
Chyba raczej złącza - dysk startuje na innym komputerze, bios go widzi od razu , dane są. Niestety nie mam takiej obudowy - ale za pomysł - dzięki !
Zaraz, to dysk gdzie indziej strartuje? Pogubiłem się - myślałem, że na różnych płytach nie startuje.
Na tym komputerze też startował ale przestał? Jak odepniesz wszelkie inne napędy i zostawisz tylko ten dysk, to też nie startuje?

Cytat:
Czy po kupnie takiej obudowy można w biosie ustawić by startował z USB? Płyta to stara SLOTA na VIA KT600
Klik. Podobno da się - mi się nie udało. KT600 to SocektA a nie SlotA

Cytat:
Jeśli to złącze - zastanawia mnie jego identyczna awaria na dwóch płytach głównych. Jeśli chodzi o złącze IDE przy dysku - to jeśli ono uszkodzone - czemu na innym komputerze dysk startuje ?
Jeżeli wcześniej ten dysk działał na tej płycie, to faktycznie dziwne. Bywały konflikty że jakieś urządzenia się nie lubiły - ale jak sam dysk nie startuje na tej płycie, a na innych działa - to jednak musi być kwestia płyty. Masz najnowszy BIOS?