Podgląd pojedynczego posta
Stary 15.01.2007, 00:45   #2
Dorian
Wymiatacz

Data rejestracji: 10.05.2004
Dorian zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Cytat:
Napisany przez Wawelski Podgląd Wiadomości
Zaraz, to dysk gdzie indziej strartuje? Pogubiłem się - myślałem, że na różnych płytach nie startuje.
Na tym komputerze też startował ale przestał? Jak odepniesz wszelkie inne napędy i zostawisz tylko ten dysk, to też nie startuje?

Jeżeli wcześniej ten dysk działał na tej płycie, to faktycznie dziwne. Bywały konflikty że jakieś urządzenia się nie lubiły - ale jak sam dysk nie startuje na tej płycie, a na innych działa - to jednak musi być kwestia płyty. Masz najnowszy BIOS?

Tak właśnie jest . Odpiąłem wszystkie napędy - zostawiłem tylko dysk - nie startuje . Wyjmę z niego taśmę IDE - rusza ( słychać rozpędzanie ) . Kiedy przepnę sam dysk do innego komputera - bios wykrywa go od razu ( testowane na 3 komputerach ) ... dysk widać, dane też.

Co do biosu na płycie - szczerze mówiąc nie wiem jaki jest - nie widać nic na monitorze ... nie mam ekranu bootującego ... nic .

Jak pisałem - czary z mleka.

Tak właśnie jest jak pisze ESEM i tak jest jak pisze Rosol.

Z tym ,że po wymianie mobo - dysk już od początku nie chciał startować. Zależało mi na danych i nie podpinałem innych napędów.

Już się pogubiłem z tym wszystkim . Staram się napisać jak sprawa wygląda, ale rozumiem jeśli i Wam się pomieszało.

Dzięki jednak za uwagi - nie wiem jak się to skończy.
Dorian jest offline   Odpowiedz cytując ten post