Dyskusja: Kontrole Policji
Podgląd pojedynczego posta
Stary 15.01.2007, 15:11   #39
zene_k
Zarejestrowany dla jaj

Data rejestracji: 25.11.2004
zene_k jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>zene_k jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>zene_k jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>zene_k jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>zene_k jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>zene_k jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>zene_k jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>
Cytat:
Napisany przez andrzejj9 Podgląd Wiadomości
A jak w przypadku ewentualnej kontroli wygląda kwestia możliwości udowodnienia legalności oprogramowania?

Chodzi mi tutaj głównie o windowsa (ale nie tylko) - oczywistym jest, że oprócz samej płytki (a tej w sumie niekoniecznie) trzeba mieć jeszcze dodatkowe dokumenty potwierdzające jego oryginalność, ale.. nie jest już takie logiczne, ale trzeba je mieć "dostępne" od ręki. Takie sytuacje, jak (chociażby u mnie) remont w domu i popakowanie wszystkich tego typu rzeczy do pudeł nie są wcale takie nierealne i co wtedy - jest jakiś czas na dostarczenie potwierdzenia legalności oprogramowania?

Podobna kwestia jest zresztą z innymi programami również, czy nawet plikami mp3 czy filmami. Mogę je mieć na dysku jako kopie zapasowe, tylko muszę posiadać również oryginały. Ale nie ma przecież przepisu nakazującego mi trzymać je w tym samym miejscu, czy nawet tym samym domu.

Czy może ci kontrolerzy wchodzą tylko, żeby sprawdzić Windowsa i Office'a, a resztą sie nie przejmują?
Ty, to masz chłopie problemy, normalnie Ci zazdroszczę