Witam.
Od pewnego czasu co jakiś czas wiesza mi sie komp. Czasami zawiesi sie gdy włączę utorrenta, czasami podczas słuchania muzy,
grania w jakąś gierke, pisania w wordzie ogólnie chyba nie ma reguły kiedy się zawiesza a kiedy nie
Myślałem że to problem zasilacza więc na jakiś czas wyłączyłem dodatkowy wentylator i nagrywarkę - dalej to samo
Formatowałem dysk - stawiałem wszystko od zera , żadnych wirusów ,trojanów robali i innych zwierzątek - dalej to samo
Pare razy nawet sprawdzałem poprawność podłączenia poszczególnych elementów [taśmy , przewody, dociskałem karty] - dalej to samo
Temperatury w normie
Jedynie co jakiś czas sie pojawia i nie wiem z czego to może być to :
- znikanie SbLive24 [ po prostu jakby go nie było ] kiedyś wyświetlało przy nim brak zasobów a dziś kod 10

ale po resecie wraca do normy jakby nigdy nic
- po zniknięciu boot screena pojawia się niebieski ekran z napisem coś tam "parity" check hardwarde
po resecie wszystko ok jakby nigdy nic
Mój konfig
Athlon 220Xp, SbLive24Bit,2X512mb Kingstone na dualu [ale to nie komplet] GeCu Radeon9550Xt ,Wd 80gb Sata, Dvdrom Toshiba, Nec4570
Podejrzewałem pamięci które nie są z kompletu a działają na dualu więc przełożyłem na jakiś czas i dalej to samo
Nic do kompa nie dokupowałem od dłuższego czasu a na obecnym konfigu działał bez zarzutu prawie rok
Any idea
edit: a i nic nie jest kręcone wszystko na fabrycznych ustawieniach