Cytat:
Napisany przez mdfire
Ja np. mam w domu firmowego laptopa. Logiczne jest, że nie mam i mieć nie mogę żadnych licencji na zainstalowane na nim oprogramowanie. I co, też mi go skonfiskują?
Moim zdaniem kontrole podczas nalotu instalują na kompie oprogramowanie poszukujące "ciasteczek", seriali itp. Jeżeli coś znajdą, to masz problem. Jeśli nie, to może dadzą spokój.
|
Wszystko 'może' i tak naprawdę nie wiadomo, jak naprawdę..
Poza tym, czy samo posiadanie seriali, czy nawet cracków jest nielegalne? Ich użytwanie na pewno, ale posiadanie? Sam wczoraj jak przegladałem dysk, znalazłem przy kilku programach plik "serial", ale.. ja go sam utworzyłem.. Nie chce mi się za każdym razem przy instalacji programów szukać płyt, więc trzymam je na dysku z numerami seryjnymi zanotowanymi właśnie w takim katalogu, żebym ich też nie musiał szukać.. To kolejny z tych ciekawych przypadków. I co wtedy..?
Ja raczej trzymałbym się wersji, że przychodzą na podstawie logów internetowych, a podstawowy (i może jedyny) zarzut to udostępnianie nielegalnych plików przez internet. Jak już są to pewnie sprawdzają Windowsa i Office'a i może patrzą też na filmy i muzykę, ale najważniejszym zarzutem pozostaje paserstwo.