Podgląd pojedynczego posta
Stary 16.01.2007, 15:45   #13
rybek
Nowy na forum

Data rejestracji: 16.12.2006
rybek w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
Na początku tego wpisu chcę wam podziękować.
Mój temat okazał się można powiedzieć odkrywczym, dobrze że joujoujou znalazł sposób poprzez zmianę w polu DV w zakładce DECODER okna "ffdshow ENCODER configuration". Ponieważ gdy chciałem zainstalwować cedocida podczas instalacji nie mógł skopiować pliku cedocida.dll i prosił o podanie ścieżki do niego lecz takowego pliku w archiwum nie było tak samo było gdy próbowałem zainstalwować nowszą wersje cedocida_0.1.7. Po zmianie na libvacodec w polu DV w zakładce DECODER. Program wczytuje plik avi lecz nadal pojawia się informacja związana z audio "Avi: Type-1 DV file detected-VirtualDub cannot......."(pierwszy screen inf. 2) przez co nie mogę oddzielić strumienia audio od obrazu. Proszę was tutaj o pomoc. Gdyż zamierzam znacznie zmniejszyć rozmiar plików korzystam z tego tutoriala http://www.videopedia.pl/forum/index.php?topic=206.0(nie traktować jako kryptoreklamę) lecz jeśli wszystko już będzie działać jak na leży a efekty będą mizerne założę na tym forum chyba nowy temat po to byście jeśli będziecie mieli oczywiście czas i chęci dokładnie podać przepis jak z pliku avi zajmującego np. 13GB(około 63 min) zrobić plik niebotycznie mniejszy przy niedużej stracie na jakości obrazu
rybek jest offline   Odpowiedz cytując ten post