Podgląd pojedynczego posta
Stary 22.01.2007, 22:44   #1585
Sunna
lołn łulf

Data rejestracji: 15.07.2005
Sunna jest klejnotem wśród średnio znających się "w temacie" <250 - 349 pkt>Sunna jest klejnotem wśród średnio znających się "w temacie" <250 - 349 pkt>Sunna jest klejnotem wśród średnio znających się "w temacie" <250 - 349 pkt>
Cytat:
Napisany przez andrzejj9 Podgląd Wiadomości
Wstrzymałbym się na twoim miejscu z takimi komentarzami. Aż postanowiłem zeskanować artykuł z Newsweeka z poprzedniego tygodnia. Polecam lekturę:

W skrócie mówiąc:

- to rzeczywiście była zwykła zabawa, może głupia, ale taka jakich wiele wśród dzieciaków z liceów czy gimnazjów

- dziewczyna już podobno wcześniej rozmawiała z koleżankami o samobójstwie

- dodatkowo sąd nie wykazał najmniejszego zainteresowania przeprowadzeniu rozmów ze świadkami zdarzenia, jak również i próbie zebraniu wiarygodnych dowodów na to, co rzeczywiście zaszło. Nagranie z komórki podobno można było odsyskać w ciągu kilku godzin.

- warte uwagi jest także przykładowe zachowanie policjanta względem podejrzeanego ("ty s****....u"), jak również zmuszanie świadków do pospisywania fałszywych zeznań.

Podsumowując - polecam lekturę artykułu i może próbę spojrzenia na całe zdarzenie z nieco innej - mniej medialnej, a bardziej ludzkiej strony..
-Dziewczyna nie zyje a ja mam spogladac z ludzkiej strony ?
-Co z tego ze takich zabaw jest wiele ? To nie znaczy ze mamy przejsc z tym do porzadku dziennego. Mlodziez pije w duzej wiekszosci, nalezy to zostawic bo tak juz jest od dawna. o samo z przemoca. Ze cos sie dzieje to nie znaczy ze nie nalezy sie tym przejmowac. Jak beda ci codziennie pod oknem robic awantury to przejdziesz nad tym do porzadku dziennego ? Kilkanascie dni temu we wro byla sytuacja ze wywalono 2-3 osoby przed matura za picie alkoholu na wycieczce, gdzie jeden koles to juz recydywa i podpisal ze pic nie bedzie. A jakie byly komentarze ? Ano takie ze nic sie nie stalo i kazdy pije. Taka jest teraz mlodziez.
-Rozmawiala o samobojstwie bo pewnie byla juz wczesniej gnebiona. Niestety teraz czesto sie zdarza ze w klasach sobie upatruja ofiare i sie znecaja przez dlugi czas az czasem ktos nie wytrzmuje. Do porzadku dziennego z tym przejsc ? U mnie w podstawowce ani w liceum (nie tak dawno znowu) nie bylo takich problemow. Nikt nikogo tak nie gnoil. Szcylom odbija i tak sie konczy.
-Moze i mzna bylo odzyskac w kilka godzin (watpie, bo to przeciez dziala inaczej niz komp) a moze nie, mozemy sobie pogdybac.
-Jak sa dowody na to ze zmuszali to do prokuratury a nie do gazety. Jak kolesi uniewinnia to policjant moze przeprosic. Jakos mi nie przeszkadza takie obchodzenie sie z gowniarzami.

Podchodze do tego emocjonalnie bo wiem jak sie zachowuja teraz gowniarze i jak bardzo czuja sie bezkarni. Nie tak dawno 21 latek dostal nozem bo smial innym gowniarzom zwrocic uwage. Z takimi trzeba ostro i bez patyczkowania.
Dodatkowo mysle sobie jakby to bylo jakby to byla moja corka ktora kiedys moge miec. Cos tam chyba jednak w tej klasie sie stalo lub dzialo od dluzszego czasu ze doszlo do tragedii.

Ulzylo mi troche Sie wyzylem.
pozdro
Sunna jest offline   Odpowiedz cytując ten post