Cytat:
Napisany przez zene_k
Dobrze by się stało, gdyby następnego razu dla niego nie było 
|
Chodzilo mi o innych sprawcow. Moga byc bardziej powsciagliwi w rozmowach o swoich czynach. Nie lubie jak prasa podaje metody dzialania policji.
W kanadzie jest kara smierci ?
EDIT:
Co do promocji w sklepach. Kilka razy juz widzialem ograniczenie ilosciowe co do mozliwosi zakupu towarow w roznych marketach. Panietam ze bylo na cukier i kosmetyki. Ale napewno bylo tego wiecej. Kilent mogl kupic towar po proocyjnej cenie ale w ograniczonej ilsoci. I chodzili wtedy ludzie calymi rodzinami. Ale rozroznienie na kraj pochodzenia to w polsce nie widzialem.
EDIT II:
Nie mzona stwierdzic ze dziewczyna miala problemy psychiczne bo mowila o samobojstwie juz wczesniej. Predzej (ale tez nie w 100%) mozna powiedziec ze nie radzila sobie z tym jak traktowano od dluzszego czasu i ku temu bym zmierzal.
A to jak sie ubiera to nie ma znaczenia. Takie czasy i presja srodowiska robia swoje. Niektzorzy nawet uwazaja ze stringi sa wygodne. Niedawno jak bylem u swojej dziewczyny to jej ok 13 letnia siostra wychodzila z kolezanka na jakas szkolna zabawe. Gdy je zobaczylem to zrobilo mi sie dziwnie. Swojej 13 letniej corce nie pozwolilbym sie tak ubrac. Ja bym powiedzial ze to bylo bardzo wyzywajaco a moja dziewczyna mialo lekko inne zdanie ale potem przyznala mi racje. A ta siostra jest pozradna dziewczyna, dobrze sie uczy i raczej zlego slowa nie moge powiedziec. Tak sie teraz ubieraja nastolatki, taka mode lansuja sklepy. Spodnie biodrowki to podstawa, stringi pewnie juz tez. Nie masz to nie jestes cool a w tym wieku wazne jest zeby byc cool. I nie tzreba byc do tego puszczalska. Od tego sa rodzice zeby wytlumaczyc ze tak nie wypada itd.
Wszystko sie wyjasni w sadzie i chcialbym wierzyc ze kolesie beda mowic prawde a nie to co im adwokaci/''zatroskani'' rodzice kaza mowic.
chyba za duze posty mi ostatnio wychodza