Podgląd pojedynczego posta
Stary 24.01.2007, 06:06   #42
oddwor
Wymiatacz

Data rejestracji: 01.08.2005
oddwor zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Cytat:
Napisany przez demek Podgląd Wiadomości
...
nie tpsa rozbudowuje? a kto? pieniadze pochadza z abonamentow, oplat za rozmowy i uslugi, sa to pieniadze abonentow ale nalezace juz do tpsa! a nie kurde dalej do abonentow. idac takim tokiem myslenia to w tym kraju wszystko powinno byc ludzi, lacznie z sejmem itp ;]
...
Ludzie rozbudowują sieć. Tp zmuszała do zakładania linii na własny koszt, stawiania słupów, kopania studzienek i montowania central. O przepraszam, nie zmuszała, można jeszcze było nie mieć telefonu wogóle. Czy zwracała pieniądze po rezygnacji z linii? Bo linia pozostawała już własnościaTP. Ja sam za podłączenie telefonu w mieście zapłaciłem 1000zł. A później za przepisanie numeru na inną osobę tp kazała sobie zapłacić jeszcze raz 200zł. TPSA przejeła majątek po firmie PAŃSTWOWEJ (o kurczę, też weszła na gotowe!), a więc będącej własnością społeczeństwa.
To tp przez wiele lat dyktowała ceny na naszym rynku.
Dlaczego mieliśmy najdroższe ceny połączeń i netu w EU?
Dlaczego net kosztuje teraz tak mało? TP się zlitowała?
Czy to konkurencja ją przydusiła?
Skoro opłaca się utrzymywać połączenie za 40% ceny, to ile tp zarabiała wcześniej?
Konserwację sieci tp zwaliła na firmy zewnętrzne. Tak najprościej, za nic się nie odpowiada.
Tp jako monopolista przez wiele lat blokowała konkurencję np. żądała bandyckich stawek za połączenie do sieci tp z prywatnych centrali osiedlowych, lub nie zezwalała na odpłatne skorzystanie z ich studzienek.
Obsługa klienta to całkowita porażka. Wie to każdy, kto próbował załatwić coś w TP.
Moją żonę, tak jak wiele innych osób, oszukali niby włączając abonament darmowe wieczory i weekendy (sprawdzane na blueline 3 razy - tak ma pani już uruchomioną tą usługę, może pani za darmo dzwonić) po czym przyszły rachunki nie uwzględniające tej taryfy.
Wcale mi tp nie szkoda - jak Kuba Bogu tak Bóg Kubie.

Ostatnio zmieniany przez oddwor : 24.01.2007 o godz. 06:21
oddwor jest offline   Odpowiedz cytując ten post