Podgląd pojedynczego posta
Stary 24.01.2007, 23:42   #65
Stef
Guru

Data rejestracji: 26.04.2002
Stef zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Cytat:
Napisany przez demek Podgląd Wiadomości
nie no sory, podam ci inny przyklad obrazujacy ta sytuacje

kupilem sobie dom, zrobilem remont, wyposazylem - przychodzi jakis koles i MUSZE mu wynajac jakis pokoj u mnie

ot tak wlasnie wyglada sytuacja z tpsa, place abonament, za moje pieniadze zrobili swoja infrastrukture, wiec niech netia i inne darmozjady zrobia sobie wlasna do ch..a pana

w tym chorym kraju wszyscy chca na gotowe

nie kupiles a dostales "w spadku", nawet nie do remontu
a musisz wynajac... bo taki jest przepis, jak ktos dodal - nie uchwalony przez nasz rzad, o jakby on to mial do decydowania- to nic by z tego nie bylo.

w czasach powojennych tez byl taki przepis ktory nakazywal zakwaterowanie lokatora w domu i uniemozliwial gywalenie go stamtad....
to taki maly OT,ale tak mi sie skojarzylo z tym co napisales.

tpsa jako firma panstwowa zostala zbudowana z narodowych pieniedzy, a pozniej pzreksztalcona w spolke.... ktora potem odkupil zcesciwo france telecom...

a taka np Netia powstala prawie od 0 ..i jak to ma konkurowac z wielkim monopolista?
ja jestem jak najbardziej "za" udostepnianiem laczy tpsa dla np. netii.
takiej gadki by nie byo gdyby tpsa robila wsztsko aby zadbac o klienta i jako gracz o lepszej pozycji wyjsciowej-zaproponowal klientom cos, zeby nikomu nie oplacalo sie pzrechodzic.... czyli np. dostarzcac sam net, bez telefonu a rozsadna cene....

bo wytlumaczcie mi jak to jest...
linie tel. sa tansze w utrzymaniu niz komorkowe nadajniki....operatorzy komorkowi w ciagu kilku lat zbudowali taka infrastrukture i za cene abonamentu z tpsa masz u komorkowcow kilkadziesiat minut darmowych do wygadania....
utrzymianie numeru kom. na karte kosztuje 200zl /rok (4x doladowanie za 50zl co kwartal-tak to najczesciej jest w prepaidach),a w tpsa-42x12 miesiecy, nawet liczac abonment socjalny, to mamy 28x12 miesiecy...a w komorkach to wzytsko mzoemy wygadac, za co w tpsa nie mamy nic.

a co do cen internetu.... ktos pisal ze ceny na zachodzie wcale nie sa nizsze niz u nas.... sa nizsze...ok-porownywalne,ale....
cena internetu to nie tylko sam "sygnal", to jest jeszcze obsluga itd, co u nas w PL jest zdecydowanie tansze niz za zachodzie... to jak oni tam robia, ze maja internet w takich samych cenach (ale czesto nawet nizszych) jak u nas?
Stef jest offline   Odpowiedz cytując ten post