Podgląd pojedynczego posta
Stary 25.01.2007, 23:25   #50
andrzejj9
the one
CDRinfo VIP

Data rejestracji: 08.12.2002
andrzejj9 jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>andrzejj9 jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>andrzejj9 jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>andrzejj9 jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>andrzejj9 jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>andrzejj9 jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>
Cytat:
Napisany przez Kris Podgląd Wiadomości
Codziennie jadę 15km do pracy, dziś jechałem ok. 30-40km z nowymi zimówkami, jest zima i powinno się tak jeździć, aby zapanować nad samochodem. Nie umiesz - nie wsiadaj. Sory, ale pierwsze zdanie pewnie rozśmieszyło każdego kierowcę... Może masz łyse opony?
Opony są prawie nowe. A jeśli cię to rozśmieszyło.. No cóż, gratuluję poczucia humoru, mam nadzieję, że podbudowałeś się jako kierowca..

Cytat:
No oczywiście... metr śniegu w Krakowie to rzeczywiście prószy śnieg...
Taaa.. i na pewno spadło to w ciągu pół godziny..

Cytat:
Podaj mi podstawę prawną, bo jesteś gołosłowny. Co to jest 'główna droga'? Na odśnieżanie są robione przetargi z tego co mi wiadomo. Poza tym środki też są ograniczone. Jest skończona liczba ciężarówek i ludzi oraz normy pracy. Tak jak napisał Ormianin - pada i co i rusz tworzy się nowa warstwa, sól i piasek na wiele się nie zda. Zresztą, sól niszczy asfalt więc powinni jej używać jak najmniej (chyba teraz mają jakąś inną chemię do rozrzucania).
Nie widzę potrzeby, żeby szukać przepisów, bo nie ja je tutaj zacytowałem. Poza tym tak mniej więcej wyglądają - 3-4 godziny na odnieżenie głównych dróg (definicji nie ma, ale są konkretne mapy), 10 bodajże na mniej ważne drogi podmiejskie (i pewnie miejskie). Przetargi może i są, nie ma to większego znaczenia, bo w obowiązku odpowiednich zarządów jest je właściwie przeprowadzić.

Cytat:
Odśnieżanie chodników należy do zarządców posesji (właścicieli, Spółdzielni, Wspólnot)...
Nie wszystkich, mosty, przystanki, place itp. to już teren miasta czy ZDiK-u. Zwłaszcza na te drugie proponowałbym rzucić okiem..

Cytat:
także nie narzekaj, tylko łapata w rękę bo jak ktoś przed twoim domem złamie nogę na chodniku, to karę ty zapłacisz...
Jasne.. miasto olewa sprawę całkowicie, a ja będę mandat płacił...

Ale nie wychodzę z takiego założenia. Wczoraj odśnieżałem 4 razy, dzisiaj raz z samego rana i potem już jakoś nie było trzeba..

Cytat:
Może tak zamiast żalić się, zwróć się z pytaniem lub skargą do UM... ale... jakie ty podatki płacisz, żeby czegoś wymagać?
Rzuć okiem na temat o wiadomościach, jak chcesz dzienną porcję żalenia. Ewentualnie komentarze na onecie.. Przyznaję jednak, że temat wrocławskich i polskich dróg, oraz generalnie wywiązywania się miejskich służb ze swoich zadań wyjątkowo mnie irytuje i nie zamierzam tego ukrywać.

Co do moich podatków, to nie twoja sprawa. Dziwne jednak rozumowanie, że oczekiwać normalności może tylko ten kto konkretne podatki płaci..

neverending path to perfection..
andrzejj9 jest offline   Odpowiedz cytując ten post