Dyskusja: skanowanie płytek
Podgląd pojedynczego posta
Stary 23.11.2002, 17:36   #14
piotrs00
Bywalec

Data rejestracji: 24.07.2002
piotrs00 w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
Re: Re: Re: Re: Re: Re: skanowanie płytek cd

Cytat:
VLuka napisa***322;(a)

Tego nie powiedziales, powiedziales, ze jest nie do skopiowania.

Czy da sie zrobic kopie 1:1 Tages? Nie.
Czy da sie zrobic dzialajaca kopie Tages widziana przez zabezpieczenie jako oryginal? Tak.

Co do kopii 1:1 i terminologii. W zasadzie jesli chodzi o zabezpieczone plyty pomijajac stary SecuROM to nie ma czegos takiego jak kopia 1:1. Nawet bledne sektory wstawiane przez CloneCD i inne programy roznia sie od tych oryginalnych i w niektorych napedach mozna to wykryc.
Wiem wiem ... to kwestia slow. Dla mnie "kopia 1:1" to "kopia 1:1" a nie "kopia ktora dziala" Czesto jest tak ze nawet wykonanie kopii niezabezpieczonej plyty nie jest mozliwe. Polecam prosty test - nagranie duzej ilosci malych plikow ZIP i zrobienie obrazu plyty jak najdokladniej sie da - zarowno kopii jak i zrodla a potem porownanie tych dwoch obrazow na poziomie bitow - dzieki temu ze jest CRC, Salomon-Reed i inne kody korekcji ZIPy beda w porzadku natomiast obrazy moga sie roznic na poziomie bitowym , taka jest specyfika napedow CD/DVD.
Chodzilo mi tylko i wylacznie o zagadnienie skopiowania TAGES. Obaj zgadzamy sie w temacie ze sie NIE DA. Natomiast obaj wiemy rownie dobrze ze mozna wykonac "kopie zmodyfikowana" ktora bedzie dzialac.
(vide 12.04.2001.Moto.Racer.3.FairLight )
Pozdrawiam
Piotrek
piotrs00 jest offline