noo wlasnie jaka nagrywarke kupic? Podajecie Liteona (sonda) i to model o ktorym nie ma zadnych wzmnianek na stronce cdrinfo ani zadnych recenzji (ten pierwszy z opisu ), za to w TOP 15 na 3 miejscu jest Liteon LiteOn SOHW-1653S o ktorym mowia ( w recenzjach) ze tego nie czyta tego nie widzi tego nie zapisuje...ale polecamy i jet dobry... w takim razie czym mam sie sugerowac? no bo z tego co czytam to wyjsciem jest posiadanie nagrywarki DVD + nagrywarki CD + czytnika DVD.. zeby mozna bylo wszystko nagrac /odczytac.. do tego nalezy zaopatrzyc sie w takie a nie inne firmowe nosniki.. za czasow jak latalem za nagrywarka CD nie bylo takich problemow.. szedles kupowales poprostu lepsza(szybsza) do tego czy tego a teraz? teraz trzeba miec po 5 roznych ? Dodam ze chce z LS dlatego Pioneer odpada. chyba ze jest jakis z taka funkcja za cene do 130 bo tyle mam kasy.o LG nawet nie chce slyszec
a ten Liteon LH-18A1H jak sie ma do tego co jest w sondzie ? bo taki u mnie w miescie jest za 113 pln - i tez wyczytac tutaj mozna ze jest super.. (zalezy jakie forum czytam

)
pozdrawiam