Podgląd pojedynczego posta
Stary 30.01.2007, 18:23   #20
AleX69
.::MaNNErS:SuCk::.

Data rejestracji: 25.02.2004
AleX69 po prostu jest dobry(a) <350 - 449 pkt>AleX69 po prostu jest dobry(a) <350 - 449 pkt>AleX69 po prostu jest dobry(a) <350 - 449 pkt>AleX69 po prostu jest dobry(a) <350 - 449 pkt>
Cytat:
Napisany przez Wawelski Podgląd Wiadomości
Dokładnie testuję funkcją Test ładowarki IC 8800. Po takiej operacji masz info, ile aku potrafił oddać energii i to jest to, co można użyć.
jesli jest tak jak piszesz to sie pobawie ...

Cytat:
Jedyna miarodajna metoda to rozładowanie aku i sprawdzenie, ile prądu oddał. I to IC 8800 potrafi, ale najpierw doładowuje aku na maksa. Więc nie wiadomo, ile miał w momencie włożenia. Ale może jakby szybko podmienić właśnie naładowany aku, gdy zaczyna rozładowywać testowo... Muszę się pobawić.
tak to sie nie da chyba predkosc swiatla ...

Cytat:
Aaaa, i nie tylko w Erze - są takie sprzęta, często sterowane komputerem, które ładują, testują, rozładowują, analizują itd itp. Tylko, że kosztują tysiące a nie dziesiątki PLN. Jednak to zabawa raczej dla modelarzy - bo dla nich to jest najważniejsze, żeby w jak najmniejszej wadze upchnąć jak najwięcej prądu.
tak naprawde to w labolatoriach tak mozesz - ale akumulator jest po takich kilku testach do wyrzucenia ... ale chyba nie o to tutaj chodzi

Cytat:
Napisany przez mich83 Podgląd Wiadomości
Dzięki wszystkim za odpowiedzi. Alex 69 a powiec mi ile można zyskać mniej więcej procent po rozładowaniu i naładowani bateri, czyli ich odświeżeniu. Pytam bo mam 10 paro letnich akumulatorków i ciekawi mnie ile mniej więcej pojemności mógł bym odzyskać ? Wie ktoś może coś o akumulatorkach Sony czy są one dobre? Gdzieś czytałem ze są to produkty sanyo po inną nazwą a jak wiadomi akumulatorki sanyo sa bardzo dobre. Jednak niewiem ile w tym prawdy?
refresh takich cell nie jest znaczny - to tak tylko taka funkcja ktora pomaga takim "zbokom" jak my spac spokojnie
ze wyciagnelismy z baktrii calego max'a ...

Cytat:
Napisany przez mich83 Podgląd Wiadomości
Którą z tych 2 byście mi polecili?

Którą z tych dwóch byście mi polecili?

Sony BCG-34HRMF4 http://www.zadowolenie.pl/index.php?...f=6525&send=sz...

MW 6178 http://www.rafpit.pl/index.php?m=ass&id_ass=39252

Wie ktoś czy sony jest napewno 4 kanałowa niby pisze ze można łądować 1,2 ,3 lub 4 baterie jednak nie jestem pewny czy ma 4 kanały?
hmmm ... jesli przywiazujesz wage do jakosci swoich accu kup porzadne i porzadna ladowarke
a nie baw sie w reanimacje trupow ...
jesli placisz 90,- za ladwarke z bateriami to juz mozna kupic ta za 130,- bez baterii
a akumulatory to jak pisalem wg mnie sanyo najlepsze
i nie 2700 tylko 2100 (posiadaja najwiekszy potecjal)

jeszcze raz napisze jesli przywiazujesz uwage jak i czym sa ladowane
kup porzadna ladowarke np DC700 ... a reszta wyjdzie w praniu