Dyskusja: skanowanie płytek
Podgląd pojedynczego posta
Stary 23.11.2002, 20:03   #15
Sebastian997
Forumator

Data rejestracji: 12.07.2002
Sebastian997 zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Re: Re: Re: Re: Re: Re: skanowanie płytek cd

Panowie, nie łapmy sie za słowka... Kiedy mówiłem że TAGES jest nie do złamania to chodziło mi o to że nie da sie wykonać dokładnej kopii takiej płyty. A to że da się coś potraktować crackiem albo patchem to juz zupelnie inna bajka. I nie jest zadnym odkryciem fakt ze wszystko mozna zlamac 8)
Patrze na link który zapodał VLuka i dalej twierdze że nie da się skopiować (przynajmniej na razie) CD zabezpieczonego TAGES.
A jeśli chodzi o pytanie po co komu możliwość kopiowania 1:1 takich zabezpieczonych płyt to podam prosty przyklad - Jeśli wpadnie komuś w ręce oryginalna zabezpieczona płyta i zechce ja skopiować to co ? Ile osób poradzi ze stworzeniem własnego patcha czy cracka ? Owszem, można iść na giełde albo szukać w sieci, ale to nie to samo co możliwość wykonania kopii 1:1. Nie wspominam już o właścicielach legalnych płyt zabezpeczonych TAGES, którzy w domowych warunkach nie sa w stanie wykonać kopii bezpieczeństwa
Aha, i żeby było jasne to mówiąc o kopii 1:1 nie mam na mysli porównywania ich pod mikroskopem albo odczytywania bit po bicie. Ten kto zna się na rzeczy wie o czym myślę mowiąc o skopiowaniu 1:1.

Ostatnio zmieniany przez Sebastian997 : 23.11.2002 o godz. 20:14
Sebastian997 jest offline