Podgląd pojedynczego posta
Stary 02.02.2007, 08:03   #77
ro29
Guru

Data rejestracji: 27.01.2005
ro29 niedługo stanie się sławny ;) <50 - 149 pkt>
Witam !

Cytat:
Napisany przez Wawelski Podgląd Wiadomości
Oficer + oficerowie to kilkanaście GB - na legalu.
Linux jakiś do tego, bety czy wersje 120 dniowe + drivery + Microsoft Update i dawny limit na pół roku wyczerpany.
A gdzie inne drobiazgi? A gdzie youtube, serwisy z fotkami, ściągniecie filmu z wesela znajomego itp? A do tego mam kilku userów w mieszkaniu - więc to co wcześniej napisałem trzeba pomnożyć przez 3.
Ja od zawsze limitom mówię NIE, dlatego przeszdłem z Chello do Neo 640. Teraz też biorę pod uwagę tylko łącza do dzielenia w lokalu i bez limitu - dlatego Netia nie ma konkurencji. 1Mbps mam 3x taniej niż TPSA 640kbps na pozostałych warunkach podobnych.
OK - może moja wypowiedź była lekko przesadzona
Ale wynikło to głównie z tego, że czasem irytuje mnie to, jak "wszyscy" tylko patrzą na limity.
Prawda jest taka, że w pewnym stopniu ilu użytkowników internetu, tyle sposobów wykorzystania. Ja nie twierdzę, że kiedyś nie będzie mi to potrzebne - nawet do zupełnie legalnych rzeczy - ale jak napisałem - przez ponad półtora roku uzytkowania neo - tylko parę razy zbliżyłem się do limitu - więc po prostu aktualnie dla mnie ten temat nie ma większego znaczenia.
Oczywiście - to nie oznacza, że nie cieszę się, że TP zniosła limity - jeśli nie pogorszy to przepustowosci łączy - to czemu nie - to na pewno plus ...

A co do konkretu Twojej wypowiedzi @Wawelski - akurat tego serialu nie lubiłem (choć ogólnie lubię kryminalne i policyjne itp.), Linuxa nie używam i nie planuję (to nie oznacza, że jestem przeciw - jakbym miał drugiego kompa to może chętnie bym się pobawił - albo jako drugi system - może kiedyś).
A te drobiazgi - filmików praktycznie nie dostaję od nikogo, jedynie zdjęcia ale to nie tak dużo.
Aha - i ważna kwestia - w domu z kompa i netu korzystam tylko ja - owszem czasem coś robię dla Ojca - ale to żadne filmy czy podobne - więc rozumiem, że sytuacja wygląda czasem inaczej (choćby moje 3-4 GB x3 - i wiadomo ...).

No właśnie.
Trochę żartuję, ale tobie wystarczyłaby neostrada na godziny
Tylko złotówa za godzinkę [/QUOTE]

Słusznie piszesz, że to żart - zrób prosty rachunek - komp podłączony zazwyczaj min przez 4-5 godzin (a są dni, że i 10-12) * 1 zł * 30 dni - i co wyjdzie ?? Pomijam, że prędkość tylko 128 ...

Dobra - muszę kończyć - spadam - pozdrawiam wszystkich !!!!
ro29

ro29 jest offline   Odpowiedz cytując ten post