Podgląd pojedynczego posta
Stary 03.02.2007, 19:53   #1758
andrzejj9
the one
CDRinfo VIP

Data rejestracji: 08.12.2002
andrzejj9 jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>andrzejj9 jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>andrzejj9 jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>andrzejj9 jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>andrzejj9 jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>andrzejj9 jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>
Cytat:
Napisany przez Predi Podgląd Wiadomości
dobra, dalej nie wiem o jakie umiejetnosci Wam chodzi (a bez jakich jezdzi wiekszosc kierowcow przekraczajacych predkosci) poza zdrowym rozsadkiem (ktory wyklucza sytuacje z drugiego akapitu posta @thomasacamela),
Nie wiem, jak inni, ale jak jeśli już miałby tu mówić o jakiś umiejętnościach, to napisałbym ogólnie - doświadczenie. Wiesz - przyspieszenie na prostej do 130 czy nawet 200 w dobrym samochodzie to żadna sztuka i także przeciętny nastolatek przed zdaniem na prawo jazdy nie powinien mieć z tym problemu. Kłopoty zaczynają się w momencie, kiedy.. 'coś pójdzie nie tak'. A tym 'czymś' może być wszystko. Niestety nie jeździmy w Polsce po trzypasmowych autostradach oddzielonych od wszystkiego barierkami, ale po jednopasmowych (zwykle), dziurawych drogach często prowadzących przez wiochy i miasta. Tam może zdarzyć się wiele nieprzewidzianych rzeczy, które wymagać będą szybkiej i sprawnej reakcji. Doświadczenie daje takie umiejętności. Świeży kierowca ich po prostu nie ma (chociaż faktem jest również, że niektórzy i miesięczni kierowcy czują samochód lepiej od takich z kilkunastoletnim stażem - indywidualne kwestie również mają tutaj znaczenie).

Czytałem niedawno, słyszałem też w telewizji. Przyznam, że mnie również zaczyna to coraz bardziej wkurzać. Chyba i obejrzę jutrzejszy mecz, żeby zobaczyć, jak nasi dają im zasłużenie w dupę..

neverending path to perfection..
andrzejj9 jest offline   Odpowiedz cytując ten post