Podgląd pojedynczego posta
Stary 24.11.2002, 10:56   #10
piotrs00
Bywalec

Data rejestracji: 24.07.2002
piotrs00 w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
Cytat:
Pawel_k napisa***322;(a)

Moze ja odpowiem pytaniem: a robisz cos na tym kompie poza wypalaniem - gry, word, photoshop, corel itp.? masz cos "w pudle" poza grafika, muzyka i modemem? jaki system ci tak dlugo wytrzymal?
mnie osobiscie np. 98 to potrafila sie co 3 miesiace walic chyba przez to ze mialem poza grafika i muzyka w cholere napedow tuner tv sieciowke duzo gralem i instalowalem/kasowalem troche softu
i system sie "zapychal" bo kazdy program mu smiecil osobiscie teraz mam xp i gdyby nie opcja przywracania to pewnie tez musialbym sie pare razy ratowac formatem niemowie ze niemozliwe jest posiadanie 2 letniego windowsa na dysku ale wiez mi ze sie z takim czyms pierwszy raz spotkalem wg mojejgo pojecia o windowsach formacik raz na rok znakomicie "odswierza" zapchane dziecko Billa G. srednio po takim okresie czasu niebieskie ekraniki staja sie codziennoscia a krytyczne wyjatki witaja na kazdym kroku :-D :-D
Co robie i co mam tam wsadzone ?
Dokladna konfiguracja :

P3 700
512 MB SDRAM
2xIDE (30GB+20GB) RAID HPT370
RAID5 na SCSI3 (3x9GB) = 18GB (Mylex 170)
GF3
SB Live
2 karty sieciowe
aha i najwazniejsze Plextor PX-1210TA

A co robie ?
Corel, Delphi, Visual Studio, MS Office, Diablo II, Prince Of Qin i pare innych gierek.
co do systemu to Win2000+SP3+pre-SP4/Debian/Solaris x86.
Wszystko dziala jak powinno - SWAP jest na SCSI, partycja na dane do nagrywania rowniez - defragmentacja robiona raz na 2-3 tygodnie.
Siedzialo w nim juz kilka kart graficznych, 4 rozne sieciowki, 2 kontrolery RAID, streamer i pare innych sprzetow.
System dziala stabilnie - nie widze potrzeby reinstalacji. Blue screeny sa na ogol spowodowane moimi bledami w VS. A zeby bylo ciekawiej aplikacje ktore mam zainstalowac testuje pod VMWare.
Any comments ?
Pozdrawiam
Piotrek
piotrs00 jest offline