Podgląd pojedynczego posta
Stary 06.02.2007, 10:01   #1
Kogoro
Forumator

Data rejestracji: 24.01.2005
Kogoro po prostu jest dobry(a) <350 - 449 pkt>Kogoro po prostu jest dobry(a) <350 - 449 pkt>Kogoro po prostu jest dobry(a) <350 - 449 pkt>Kogoro po prostu jest dobry(a) <350 - 449 pkt>Kogoro po prostu jest dobry(a) <350 - 449 pkt>
Cytat:
Napisany przez andrzejj9 Podgląd Wiadomości
Te 40 milionów z funduszu ubezpieczeń też mnie trochę zbulwersowało, ale potem doczytałem więcej - z tego samego funduszu na inne sprawy przeznaczono w sumie ponad 700 milionów! Tak więc jeśli ktoś jeszcze jest na tyle naiwny, żeby liczyć na dobre emerytury, to lepiej niech zaczyna oszczędzać także prywatnie..
To nie dokońca prawda.
Nie z pieniędzy FUSu. Te moga iść tylko na cele statutowe.(renty, emerytury, chorobowe, etc.)
Dochody FUSu to, w zależności od danego roku, ok. 70-73% składki zusowskiej i ok. 25% dotacji z budżetu państwa.
Właśnie z dotacji zabrano te ok. 500mln (nie 700, aczkolwiek w tym wypadku nie mam pewności. Możesz mieć rację co do kwoty.)
Właściwie, żeby wyrażać się precyzyjnie to z tzw. dotacji uzupełniającej.
Warto dodać, że obok tego typu dotacji istnieje również tzw. dotacja celowa, którą w tym roku zwiększono o 520 mln, z przeznaczeniem na obsługę zadłużenia. Doszły również pieniądze na "becikowe".
Kogoro jest offline   Odpowiedz cytując ten post

#ads
CDRinfo.pl
Reklamowiec

Data rejestracji: 29.12.2008

CDRinfo.pl is online