Podgląd pojedynczego posta
Stary 06.02.2007, 16:26   #2
nimal
Author
Zlotowicz

Data rejestracji: 29.03.2003
nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>
mam i polecam
mam lampki rowerowe po 5 bialych led ktore pod odpieciu staja sie normalna latarka (ksztalt itd) - efektywnie oswietla na kilkanascie metrow, od znakow drogowych odbija sie z kilkuset (samochody migaja z daleka, jezeli sie zle ja nachyli do drogi mocne swiatlo) - dalem jakies 6pln za sztuke
mam tez czolowke 18led na 3 AAA (koszt 12pln? albo 18 - nie pamietam)
to daje swiatlo
do biegania wystarcza mi 1 zapalona dioda!
wiec zapas jest spory wszystkie zapalone daja naprawde ladne swiatlo

dla porownania - mam tez stara latarke halogenowa (tzw kontowa - amerykanska wojskowa) - nic nie jest w stanie dac tak skupionego i mocnego swiatla, naprawde pancerny i bdb sprzet, no alejest ciezka i zre baterie, wiec mimo wszystko wole te z ledami (kupiona jakies 10 lat temu)

mam tez czolowke Petzla (firma dobra, ale bardzo droga) na halogen
ciezsza od tej diodowej i daje slabsze swiatlo (no, ale ma jakies 8 lat - wtedy to byl szczyt techniki)

oczywiscie wszystkie sa wodoszczelne

podsumowujac - mozna kupowac LED
nimal jest offline   Odpowiedz cytując ten post