Podgląd pojedynczego posta
Stary 06.02.2007, 22:57   #1815
andrzejj9
the one
CDRinfo VIP

Data rejestracji: 08.12.2002
andrzejj9 jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>andrzejj9 jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>andrzejj9 jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>andrzejj9 jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>andrzejj9 jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>andrzejj9 jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>
Cytat:
Napisany przez adach Podgląd Wiadomości
Frustracja powinna zostać tylko wtedy, gdybyś się bał o bilans wydatków ZUSu. Zauważ jednak, że wzrosła w zeszłym roku liczba zatrudnionych oraz płac, co przekłada się na wzrost dochodów ze składki zusowskiej. Prognozy na ten rok są podobne.
W ostatnich latach dotacja całkowita na FUS wynosi od 15 do 18 mld PLN. Rożnie to bywa. Takie przemeblowania w budżecie też nie są niczym niezwykłym. Możesz spać spokojnie.
Ja się nie obawiam o ten bilans.. mnie on przeraża! Przerażają mnie żebracze emerytury dzisiejsze i kolejne zapowiedzi ich dalszego obniżenia właśnie.. z powodu braku pieniędzy na nie. Dodatkowo prognozy odnośnie lat 2010-2012 są jeszcze bardziej przerażające i znane już od przynajmniej 10 lat. Od takiego mniej więcej czasu miano się zająć tym problemem (zmieniający się na niekorzyść stosunek osób pracujących do emerytów), tylko że na razie oczywiście bezskutecznie..

neverending path to perfection..
andrzejj9 jest offline   Odpowiedz cytując ten post