Podgląd pojedynczego posta
Stary 10.02.2007, 19:00   #11
Kogoro
Forumator

Data rejestracji: 24.01.2005
Kogoro po prostu jest dobry(a) <350 - 449 pkt>Kogoro po prostu jest dobry(a) <350 - 449 pkt>Kogoro po prostu jest dobry(a) <350 - 449 pkt>Kogoro po prostu jest dobry(a) <350 - 449 pkt>Kogoro po prostu jest dobry(a) <350 - 449 pkt>
Cytat:
Napisany przez andrzejj9 Podgląd Wiadomości
No sorry, ale jednak pozycja Ameryki na świecie jest 'nieco' inna niż Polski. Chociaż patrząc na niektóre zachowania polityków, to aspiracje mamy przynajmniej takie same..
Idąc tym tropem, to Merkel i Putin musieli być nieźle wkurzeni na to, że nikt równy im rangą nie przyjechał. Zapewne wypowiedź Putina jest wynikiem tego, że Bush nie zjawił się osobiście w tej jakże "ważnej" imprezie.
Prezydent USa to dopiero zrobił dyplomatyczną "wtopę".

Według jakiego klucza zapraszane są osoby na tę Konferencję?

Cytat:
Napisany przez andrzejj9 Podgląd Wiadomości
Poza tym.. Kandydat na prezydenta o poważnych szansach na zwycięstwo nie jest według mnie mało ważną osobą. Gdyby u nas pojechał np. Tusk też wyglądałoby to inaczej.
Te wszystkie znamienite osoby, które tam przyjechały, miały przemówienia.
Tusk nie przyjechał, nie był zapewne zaproszony, ani poproszony o publiczne wystąpienie, a szkoda. To jest zapewne ta izolacja Polski na arenie międzynarodowej.

Łatwo sprawdzić jak wagę ma ta według GW - "najważniejsza międzynarodowa konferencja poświęcona światowemu bezpieczeństwu". Wystarczy zajrzeć na światowe serwisy internetowe takie jak np. CNN, Washington Post, New York Times, The Guardian,The Independent, Le Monde, itd.
Tylko w Polsce jest to arcyważne wydarzenie.
W światowych serwisach nigdzie (!!!!!!!!), nigdzie (no może poza Niemcami, ale to chyba naturalne) tej imprezie nie poświęca się jakiejkolwiek uwagi!!!!
Wszelkie, ewntualne wzmianki na jej temat można znaleźć w newsach dotyczących słów Putina względem USA, bądź Merkel względem Iranu.

Oczywiście nie przejrzałem wszystkich światowych mediów. Nie zajrzałem np.
tunezyjskich serwisów.
Kogoro jest offline   Odpowiedz cytując ten post