Witam forumowiczów.!
Mam problem z moją nagrywarką LG ale może zacznę od danych sprzętowych aby wyeliminować pytania typu ***8222; a jaki masz kontroler.?***8221; Wiec tak:
Płyta: Asus A7V333 Raid
Nagrywarka: LG 48x16x48 Bios 1.03
System: Windows XP Pro PL + SP1
IDE drv: VIA 4in1 4.43
Oprogramowanie: Nero 5.5
No a teraz do rzeczy zakupiłem 2 dni temu nowe LG 48x16x48 i podpinam zadowolony mój sprzęcik do drugiego paska IDE na którym już wisi CD-ROM LGx52 i co a no kiszka
Po otwarciu okna kontrolera Pomocniczego kanału IDE okazuje się ze jedno urządzenie działa jako Multi-word DMA tryb 2 a drugie PIO-4 no wiec zaczynam kombinować raz nagrywara na Master raz CD, ale efekt zawsze taki sam DMA-2 i PIO-4 co ciekawe jeżeli podłączam każde osobno jako jedyne na pasku to każde działa jako Multi-word DMA tryb 2.!!!! Ale razem ni cholery nie chcą inaczej jak Multi-word DMA tryb 2 a drugie PIO-4 i to niezależnie czy CDRW jest jako master czy jako slave. Z tego co wyczytałem to ta nagrywareczka powinna działać jako UDMA 2.

?
Czy komuś ta nagrywara działa jako UDMA 2.

?
Czy może update biosu pomoże.

Czy mam se dać spokój i wywalić tą nagrywane.

(To żart oczywiście***8230;)
A żeby nie było za łatwo to powiem że nagrywarka LG 40x12x40 zachowywała się dokładnie identycznie, z tym że ona niema UDMA-2 wiec nie mogłem tego odniej wymagać.