Podgląd pojedynczego posta
Stary 12.02.2007, 19:30   #1920
Kogoro
Forumator

Data rejestracji: 24.01.2005
Kogoro po prostu jest dobry(a) <350 - 449 pkt>Kogoro po prostu jest dobry(a) <350 - 449 pkt>Kogoro po prostu jest dobry(a) <350 - 449 pkt>Kogoro po prostu jest dobry(a) <350 - 449 pkt>Kogoro po prostu jest dobry(a) <350 - 449 pkt>
Cytat:
Napisany przez Prezesik Podgląd Wiadomości
Ed, Adach, mogę powiedzieć równie dobrze, że na Was działają zabiegi socjotechniczne RM, TV Trwam, Naszego Dziennika i sterty konferencji prasowych..
Daj spokój z rydzykowatymi mediami.
Już kilkukrotnie pisałem, że nie mam do nich zbyt wielkiego poważania.

Cytat:
tu nie chodzi o to czy wiadomość została podana przez GW czy "Nasz Dziennik".

Faktem jest, że Polska miała marną reprezentację. Omawiano sprawy bezpośrednio nas dotyczące.
Otóż nie. Wyjaśnienie poniżej w odpowiedzi dla Sunny.

Cytat:
Nie chodzi tu przecież tylko o te konkretne spotkanie, ale ogólnie o całą politykę zagraniczną. To co się wczoraj zdarzyło, jest tylko pewną wypadkową działań naszego rządu w sprawach zagranicznych. Prawdą jest, że Wielcy-Mali ludzie politykę zagraniczną <jak i wiele innych spraw> mają w kuprach.
Mnie się nasza polityka zagraniczna podoba. Jej kierunek i cel jest dobry.
Niestety czasem brak dobrej techniki.
Zamiast Fotygi wolałbym na tym stanowisku obecnego w Monachium Zalewskiego. NIestety tak nie jest.

Cytat:
Najbardziej przykre jest to, że nie przypominam sobie, aby społeczeństwo polskie było kiedyś aż tak podzielone jak teraz, a nasi rządzący robią wszystko by ludzi jeszcze bardziej poróżnić...
Dzielą media, nie politycy, bo ci się zawsze kłócą. To jest ich zawód. Nasi nie są ani w światowej czołówce ostrości form wypowiedzi, ani łagodności sprawowania swoich powinności.

Cytat:
Kolejna sprawa, to co piszą różne pismaki, trzeba przyjąć trzeźwym okiem, potem przemyśleć. Oprócz tego posłuchać, popatrzeć i wyciągnąć własne wnioski. Nie można bezkrytycznie przyjmować tego co mówią ludzie podający się za dziennikarzy. Ślepo ufam tylko sercu i rozumowi.
Ja też. Dlatego zajrzałem na stronę monachijskiej konferencji i sam sobie wyrobiłem zdanie.

Cytat:
Napisany przez Sunna Podgląd Wiadomości
Co mnie onchodzi ze niektore panstwa tez to olaly. Wazne ze polska jest postrzegana obecnie jak jest.
Moze zaczniemy wsppierac terroryzm bo niektore panstwa tak robia ?
Lekcje historii to chyba za malo dla niektorych. Tyle reazy decydowana o polsce bez nas, tyle razy olewano spychano na dalszy plan, a gdy teraz sa mozliwosci zeby walczyc, przedstawiac wlasne zadania, pomysly itd to sie izolujemy, obrazamy i Bog wie co jeszcze. Niech inni widza ze nam zalezy na dobrej pozycji w tej czesci europy. Trzeba twardo negocjowac, spotykac sie to moze wtedy cos ugramy. A potem beda narzekania ze pomija sie lub marginalizuje znaczenie polski. Skoro byl putin i merkel to nasz wyslannik jak wyglada przy nich panie adach ? Bo tam zdaje sie dyskutowano i tej zcesci europy a nie o grecji. Przynajmniej w znacznej czesci. Ale to jzu przemilczelismy prawda ? Masz juz podgrzewany chodnik przed domem ? Kwasniekwski go nie potzrebowal.
Otóż taką formułę, czyli "olania" lub nie konferencji promuje GW. Wystarczy zajrzeć na stronę internetową Konferencji (specjalnie nie podaje linka - sami znajdźcie, to nie takie trudne), aby zobaczyć, jak wyglądają poszczególne delegacje narodowe, w ostatnich latach. Zarówno polskie jak i "obce". Co roku są podejmowane kwestie bezpieczeństwa różnych części świata. Co roku to w ten, czy inny sposób nas dotyczy. Tutaj nie można zakładać, że brak lub nie określonych osób jest "olaniem" lub nie.
To nie jest tego typu impreza.

Odnośnie izolacji Polski, to ja przepraszam, ale wystarczy zajrzeć na witryny MSZ.
Ba, nawet nie można dokładnie określić, ze na konferencję zaproszenia "idą" wg klucza narodowościowego.
Kogoro jest offline   Odpowiedz cytując ten post