Podgląd pojedynczego posta
Stary 13.02.2007, 14:07   #10
zene_k
Zarejestrowany dla jaj

Data rejestracji: 25.11.2004
zene_k jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>zene_k jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>zene_k jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>zene_k jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>zene_k jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>zene_k jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>zene_k jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>
Cytat:
Napisany przez monmar1 Podgląd Wiadomości
Mam następujący problem:
Jakieś dwa miesiące temu nawaliła mi płyta główna GIGABYTE K8NS Socket 754..... . Kilka dni temu ( za moją zgodą ) serwis gwarancyjny zamontował w moim kompie płytę MSI K8N Neo ( MS-7030) - podobno zbliżone parametry oraz trochę lepsza karta dźwiękowa.
Zauważyłem, że od czasu wymiany płyty mój procesor Atlon 3000+ 64 (2GHz) rozgrzewa się do wyższych temperatur niż przy poprzedniej płycie głównej !!!
Teraz na biegu jałowym osiąga on około 35-38 stopni C, a przy obciążeniu nawet 50-52 stopnie C. Czyściłem wszystko, a nawet zapodałem nową pastę pod radiator ( robił to fachowiec ) oraz założyłem dodatkowy wentylator w obudowie. Ostatecznie nie obniżyło to temperatury procesora.

Czy jest to normalne

Mam szukać lepszego chłodzenia, czy ewentualnie wynika to z ustawień oraz zmiany płyty głównej ?
Daj sobie spokój, wszystko jest o.k. Czujniki niestety czasami oszukują. Jeżeli system pracuje stabilnie, to sobie odpuść. Zobacz, co u mnie pokazuje everest i wszystko jest o.k. od dwóch lat

przegrzewanie procesora  !!!-screenshot007.png