|
Ja mam przez rozdzielacz podlaczone sluchawki, a pod drugie wejscie idzie kabel pod wzmacniacz. W s***322;uchawkach skype mam regulacje (wlaczanie, ciszej, glosniej) i wszyskto dziala. Zawsze trzeba pamietac ze jak sie jedno uzywa to drugie powinno byc wylaczone. Nie mialem z tym nigdy problemu, ale wiem ze takie rzeczy sie zdarzaja i jedynym pozadnym rozwiazaniem jest przelacznik sygnalow (ktory tez czasami nawala) albo kupienie drugiej karty co zaoszczedza czas.
Problem ma kilka wariantow
Podlaczajac pod wzmacniacz/amplituner...mamy gotowe wyjscie sluchawkowe.
No ok, ale problem kolejny gdy mamy sluchawki + mikrofon. Wtedy trzeba poradzic sobie z dodatkowym kablem "przed***322;u***380;aczem" niedaleko amplitunera ktory idzie do kompa i tam wpinac mic.
2 karty sprawdzaja sie jak jest tak : do skype uzywam sluchawki + mic (karta jedna zintegrowana), do grania,muzyki na glosniki 5.1 (karta 2 np. audigy2).A co gdy do muzyki bede mial ochote podlaczenia sluchawek podczas sluchania (pomijam ze np. glosniki 5.1 Creative`a maja w tym 'pilocie' ktory wlacza glosniki gniazdo na sluchawki).
Generalnie musialbys poprobowac z innymi sluchawkami ktore maja mozliwosc wylaczenia (maja taki 'sciszacz z wylacznikiem calkowitym' gdzies po drodze na kablu i jak zachowa sie wtedy)