Witam, chcialbym kupic jakas nagrywarke

to dopiero nowina

. Nagrywarka bedzie uzywana glownie do nagrywania filmow i gier na PC i jeszcze na PS2 dopoki wychodza na nia gry, a w przyszlosci gier na Xboxa360. Dotychczas mialem Liteona 1633, ale zaczynal powoli umierac i go sprzedalem. Wedlug waszych wypowiedzi najlepszy jest Pionerr 111D, bo ma najlepszy zapis, czy to jest ten model bo za bardzo nie jestem obcykany w tych numerkach:
http://www.allegro.pl/item164935199_...fv_24m_ce.html
Mam jeszcze naped DVD-ROM LG GDR8162B
Moglibyscie wymienic minusy tej nagrywarki, nie jest dla mnie wazne jak jest glosna, nigdy tez nie bawilem sie w zadne testy. Wiem ze gry na konsole bede nagrywal z zalecanymi predkosciami, ale filmy i gry na PC z reguly nagrywam jak najszybciej

pewnie to nie za dobrze - a tak w ogole to jaka jest najlepsza predkosc nagrywania filmow i gier na PC

Nie chce zeby mi potem wszystkie popadaly. I jeszcze jedna wazna sprawa na jakich nosnikach ta nagrywarka najlepiej nagrywa. Nigdy nie zamawialem plyt z allegro, tylko kupowalem ze sklepu komputerowego. Byly to esperanzy- takie biale od gory

, TDK i Verbatimy niebieskie, a na konsole glownie Verbatimy, a potem tez na esperanzach

. Czy wedlug tych kryteriow ten pioneer bedzie najlepszy czy proponowalilbyscie cos innego, cena nie gra roli i nie musi miec LS, ale moglaby, chociaz to nie jest konieczne.
Jesli chodzi o tego Pionera to tylko nie wiem jak jest z jego odczytem nagranych plytek i w ogole, zastanawialem sie tez nad LiteON 165H6S. Z gory dzieki za pomoc.