Podgląd pojedynczego posta
Stary 16.02.2007, 23:48   #96
andrzejj9
the one
CDRinfo VIP

Data rejestracji: 08.12.2002
andrzejj9 jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>andrzejj9 jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>andrzejj9 jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>andrzejj9 jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>andrzejj9 jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>andrzejj9 jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>
Cytat:
Napisany przez czechoj Podgląd Wiadomości
nie ironizujmy, co ma piernik do wiatraka? Rozumijąc Twoim sposobem kup malucha i nim śmigaj po co ABS, poduszki powietrzne itp itd. Po co wogóle światła mozna jeździc bez. TO NIC NIE KOSZTUJE a emisja spalin do powietrza jest tysiąckroć mniejsza niż włączenie jednej klimatyzacji (która poprawia komfort jazdy jakby nie patrzeć)
Tego nie wiesz. Nawet zresztą jeśli by tak było, to co z tego? Przecież tak licytować można się bez końca.. Gdyby samochody miały mniejsze silniki, gdyby mniej ważyły, gdyby nie miały takiego przyspieszenia.. Ale mają! I mieć będą, bo ludzie tego oczekują, natomiast teraz nie mówimy, co by było gdyby, tylko jakie zmiany należy wprowadzić i które są słuszne.

Cytat:
miasta, o przepraszam tereny zabudowane, potrafią być równie niebezpieczne ja zwykłe drogi i bezsensem jest spierać sie gdzie wolno a gdzie nie. Z każdego punktu widzenia pojazd jest lepiej widoczny na drodze.
Mi chodzi jednak o zachowanie pewnego złotego środka i nie wprowadzać kolejnych nakazów dotyczących wszystkiego, jeśli ich zastosowanie w większości sytuacji (bądź po prostu w konkretnych sytuacjach) jest nieuzasadnione. Polityka zakazywania bądź nakazywania wszystkiego zamiast wprowadzanie bardziej precyzyjnych uregulować jest w dłuższej perspektywie zgubna..

Cytat:
Niemcy wyliczyli....... a Skandynawowie nie!? Ciekawe jak to zrobili? Testowali na ludziach? Czy to znowu (napewno) spekulacje jak w przypadku komórek, mikrofal czy środków antykoncepcyjnych.
Gdzie Niemcy, a gdzie Skandynawia? Poza tym napisałem wyżej, że nie wiem, o co w tych wyliczeniach chodziło, chociaż chętnie bym się dowiedział. Z doświadczenia jednak wiem, że decyzje w Niemczech częściej podejmowane są w wyniku konkretnych i zasadnych artumentów i badań, a nie u nas na podstawie nacisków odpowiednich sił, czy też po prostu na chybił trafił.. Jedyny argument, który słyszałem u nas za wprowadzeniem tego przepisu oparty był na badaniach przeprowadzonych (jak zostało powiedziane) przez jakieś towarzytwo energetyczne!

Cytat:
Tak, tak efekt cieplarniany gna do nas napędzany potokiem medialnych bzdur, nie popartych żadnymi konkretnymi argumentami. Jedna Polska gmina wypuszcza więcej syfu kominami spalajac co popadnie, niż połowa aut w Polsce jeżdżących z włączonymi światłami.
I ponownie - co z tego! To jest cena rozwoju technologicznego i nie ma nic wspólnego z samochodami! Przecież takich przykładów można podawać tysiące, ale co one mają wspólnego z omawianą sytuacją?? Faktem jest, że mamy sytuację A, a po zmianie jej na B zajdą odpowiednie konsekwencje. Wszystkie inne, niezależne od tego rzeczy są tu bez znaczenia.

neverending path to perfection..
andrzejj9 jest offline   Odpowiedz cytując ten post