Dyskusja: Kontrole Policji
Podgląd pojedynczego posta
Stary 19.02.2007, 22:55   #2
andrzejj9
the one
CDRinfo VIP

Data rejestracji: 08.12.2002
andrzejj9 jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>andrzejj9 jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>andrzejj9 jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>andrzejj9 jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>andrzejj9 jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>andrzejj9 jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>
Cytat:
Napisany przez Bożena Podgląd Wiadomości
Witam!
Możecie się śmiać ze mnie,ale wydaje mi się że to jest czysta propaganda.Zostały w to zaangażowane wszystkie media w myśl szczytnego celu.I co najważniejsze: to działa!To jest tak,jak z lądowaniem pierwszego człowieka na księżycu (do tej pory się zastanawiają czy to nie była mistyfikacja).
Do mnie też wpadł kolega po świętach i zaczął siać panikę.Po nim byli następni.Opowiadali że po Oświęcimiu i okolicach chodzi ekipa nazwana "Trzech Króli" i kasują komputery,twarde dyski,płyty pirackie.Niektórzy opowiadali że za każdy nielegalnie ściągnięty plik mp3 trzeba zapłacić 5zł,inni mówili że 1zł i takie tam historie.W końcu zapytałam znajomą,która pracuje na policji (była najbliżej źródła)o co chodziPowiedziała że słyszała o tych łapankach ale tylko od dzieci i nikt podobnej sytuacji nie zgłosił na policje i że przede wszystkim musi być nakaz a nawet jak jest,musi być on wydany przez odpowiednią prokuraturę i zanim się ich wpuści do domu to najpierw dzwonimy na policję żeby sprawdzić nakaz.
A odwiedziny po domach były,ale z tego powodu że wyszło na jaw że sklep x sprzedawał nielegalne oprogramowanie i po fakturach sprawdzali kto,co i kiedy.
Takie jest moje zdanie na ten temat.
Jeśli chodzi o nakaz to jak zostało powiedziane, natomiast co do propagandy, to sam zaczynam odnosić takie wrażenie - tzn. że żadne kontrole tak naprawdę nie mają miejsca, a tylko rozpuszczane są plotki. Wszystkie dotychczasowe wypowiedzi policji, jakie czytałem, były jednoznaczne - nie prowadzą tego typu akcji i w najbliższym czasie ich nie planują. A sama groźba i prawdopodobieństwo wystąpienia przykrego zdarzenia może być przecież całkiem skuteczną bronią (i jaką tanią..).

neverending path to perfection..
andrzejj9 jest offline   Odpowiedz cytując ten post