Podgląd pojedynczego posta
Stary 20.02.2007, 01:28   #1
GORZATKA
Nowy na forum

Data rejestracji: 16.04.2005
GORZATKA w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
Nagrywarka stacjonarna

nie wiem czy w dobrym dziale umieszczam moje pytanie, jeśli nie to proszę o wybaczenie, ale może jednak pomoże mi ktoś rozwiązać mój problem....
szukam już od 3 dni rozwiązania na różnych innym forum... ale nic nie znalazłam...

mianowicie mam nagrywarkę stacjonarną LG RH188, nagrywam na niej film w trybie DVD Video, finalizuję pytę... i... na tej nagrywarce stacjonarnej wszystko odczytuje ok... jednak jak chcę otworzyć na inym odtwarzaczu stacjonarnym to otwiera folder o nazwie DVD_RTAV, jak wejdzie do tego folderu to nie widzi w nim żadnych plików, a tym samym też nie odtwarza filmu, jak włoże płytkę do dvd w komputerze, to widzę że są w tym folderze dwa pliki... VR_MANGR.IFO (malutki) VR_MOVIE.VRO (ok. 4GB) w komputerze mi to otworzy PowerDVD, ale mizerna jakość choć nagrywałam 50 minut filmu w trybie XP, próbowałam też zainicjować płytkę w trybie VR, ale wtedy odtwarzacz stacjonarny DVD w ogóle nie widział płytki,

aktualnie jestem w trakcie przerabiania w komputerze pliku VR_MOVIE.VRO programem AVSVideoTools na rozszerzenie .VOB, czyli takie rozszerzenie jakie standardowo ma nagranie DVD --- zobaczymy co mi z tego wyjdzie, zostało jeszcze jakieś 4 godziny, więc dowiem się rano

ale chyba nie oto chodzi aby nagrywać nagrywarką stacjonarną na płytkę a później tą płytkę przerabiać na komputerze....

pomóżcie mi gdzie robię błąd?? w jakim trybie powinnam nagrywać w trybie Video czy VR na jakich płytkach? teraz próbowałam i na DVD-RW i na DVD+RW, ale wciąż to samo,
stacjonarny odtwarzacz DVD jak dotąd odczytywał płytki DVD-RW i DVD+RW nagrane nagrywarką w komputerze.

Bardzo proszę o radę!!!

W WAS CAŁA MOJA NADZIEJA!!!!!!
GORZATKA jest offline   Odpowiedz cytując ten post

#ads
CDRinfo.pl
Reklamowiec

Data rejestracji: 29.12.2008

CDRinfo.pl is online