Cytat:
Napisany przez AleX69
a gdzie te rzetelne fakty? podaj fakty a nie wyssane stwierdzenie "labolatoryjne"
|
Wystarczy uzyc google.
Cytat:
Napisany przez AleX69
jesli to takie same fakty jak ze oled juz puka do drzwi ... to nie wprowadzaj forumowiczow w blad
|
Technologi oled juz nie wiele brakuje do osiagniecia zywotnosci starszych plazm wiec niedlugo pojawia sie na rynku - oczywiscie nie mowie tu o paru tygodniach bo jak wiadomo wprowadzenie noeych technologi trwa ale klika firm w tym sony juz pokazalo dzialajace modele na targach CES
Cytat:
Napisany przez AleX69
co za roznica czy 60.000h czy 80.000h? <-
co za roznica czy bierze wiecej czy mniej pradu? <- w skali roku to doplata okolo 80-100,- do rachunku
jesli to dla ciebie za duzo to mniej ogladaj oszczedzaj prad
ludzie mieli zyrandole na 6 zarowek po 60watt i sie nie zastanawiali
ile placa
stare przyslowie pszczol mowi:
jak kogos stac na wodke to stac go na zagryche
|
Ale ja nie pisze ze to wielka roznica tylko demetuje wasze twierdzenia jako ze roznicy nie ma zadnej!
Cytat:
Napisany przez AleX69
najwazniejszy jest tu odbior/jakosci obrazu ... a plazma bije na glowe lcd czy projektory
|
Zalezy od przedzialu cenowego i technologi LRPTV ma swietna jakosc obrazu i to nie jest moje wymyslone twierdzenie, tak samo jak to ze dobry LCD ma rownie dobra co plazma jakosc obrazu.
Cytat:
Napisany przez AleX69
wielka filozfia ...
idziesz do sklepu wybierasz dwa ineteresujace cie panele np LCD i plazme
podlaczasz odtwarzacz np Panasonic DVD-S99 po componencie <- i porownujesz obraz
... po co tu latac po internecie i czytac suche dane
|

to teraz idz do sklepu co ma w ofercie drozsze modele - wiem w pl taki sklep trudno znalesc.
Plazmy maja dobra jakosc obrazu ale widzialem LCD ktore jakosciowo plazmy zostawialy w tyle ale oczywiscie LCD jest technologia drozsza tylko pytanie brzmi - zalezy nam na kosztach czy na jakosci.
PS. TAK Plazmy maja lepszy stosunek Cena/Jakosc niz LCD!