Podgląd pojedynczego posta
Stary 20.02.2007, 11:08   #24
AleX69
.::MaNNErS:SuCk::.

Data rejestracji: 25.02.2004
AleX69 po prostu jest dobry(a) <350 - 449 pkt>AleX69 po prostu jest dobry(a) <350 - 449 pkt>AleX69 po prostu jest dobry(a) <350 - 449 pkt>AleX69 po prostu jest dobry(a) <350 - 449 pkt>
jesli podpierasz sie jakimis danymi wypadalo by podac ich zrodlo
a nie "uzyj google" ...

technologii oled niewiele brakuje? tak samo jak technologi sed
dwa egzemplarze/prototypy sa pokazywane na targach od dwoch lat
i na 99% nie pojawia sie kolejne
http://www.dailytech.com/article.aspx?newsid=5708
a mialo byc tak rewelacyjnie

a co to za technologia LRPTV?!

Cytat:
Napisany przez REi Podgląd Wiadomości
to teraz idz do sklepu co ma w ofercie drozsze modele - wiem w pl taki sklep trudno znalesc.
no ale czego mam tam szukac?
wiekszosc jest dostepna w duzych sklepach rtv.agd ...

Cytat:
Napisany przez REi Podgląd Wiadomości
Plazmy maja dobra jakosc obrazu ale widzialem LCD ktore jakosciowo plazmy zostawialy w tyle ale oczywiscie LCD jest technologia drozsza tylko pytanie brzmi - zalezy nam na kosztach czy na jakosci.

PS. TAK Plazmy maja lepszy stosunek Cena/Jakosc niz LCD!
koszty? ja chce ogladac film z dvd 625p(576) w jakosci swiecenia porownywalnej do CRT

LCD oczywiscie ze to technologia drozsza bo nie jest produkowana w jednej fabryce jak plazma
i tak juz pozostanie ... jakosc ponad wszystko
jedyna wada plazmy to ze musi byc duzzzaaaa ... dla mnie to akurat nie wada

Igloo@ tak mowia tylko ci co nie widzieli i nie porownywali obu technologii
kupia LCD a potem placza
Cytat:
Witam,
od niedawne mam telewizor LCD i kino domowe Samsunga. Nigdy wcześniej nie oglądałem dvd na lcd. Teraz mam pewien kłopot. Otóż przy przez większą część oglądanych filmów wszystko jest ok (obraz jest przepiękny), kiedy jednak dochodzi do scen ciemniejszych, wtedy telewizor jakoś kiepsko sobie radzi z obszarami tonalnych przejść kolorystycznych. Innymi słowy - kiedy jest ciemno i scena obfituje w mało konkretne kształty (np. mgła nocą smile.gif), to obraz zaczyna nieco wariować.
Nie wiem, może jestem przewrażliwiony, może to normalne w telewizorach lcd. Bardzo proszę o pomoc, bo jeśli to nie jest normalne, to będę musiał dzwonić do serwisu.
http://hdtvpolska.com/index.php?showtopic=3910

a plazmy 'domowe' (tanie) maja rozdzielczosc 1024x768 wyswietlania a nie jak blednie napisales 1024x600
plazma oczywiscie 'domowa' wyswietli ci 720p a 1080 juz niestety z 'i'
wiaze sie to niestety z technologia plazmy (wielkosc punktu)
by wyswietlic obraz 1080p na plazmie potrzebny by byl panel o przekatnej okolo 65 cali (1920x1080)