Cytat:
Napisany przez ed hunter
gratulacje panowie. stworzyliście kolejny fakt medialny przeciwko kaczorom...
może wypadałoby najpierw zastanowić się czy taka inwestycja była podjęta w tej chwili, czy to może wieloletni plan?
no i oczywiście GW jest największą obrończynią Doliny Rospudy aby pokazać jaki to kaczyzm jest zły
dobra strona, gdzie można obiektywnie się czegoś o tej sprawie dowiedzieć
http://www.viabalticainfo.org/spip.php?article58
jeśli ktoś był w Augustowie to wie, że obwodnica musi powstać, bo się tam nie da żyć z TIRami a że tak przeprowadzono lokalizację to mi się też nie podoba, ale 10 czy 15 lat zwłoki w budowie po prostu nie wchodzi w grę. w Augustowie żyją ludzie.
i jeszcze raz podkreślam, że też mi się nie podoba budowanie drogi przez Dolinę Rospudy - to tak coby jasność była. 
|
Dla mnie w tym momencie mniej istotne jest, która wersja drogi, kto protestuje itp. bo jak zawsze wszyscy mają swoje argumenty i będą ich bronić do upadłego. Niedopuszczalne jest jednak całkowite olewanie i okłamywanie Unii Europejskiej. A w tym temacie mieliśmy już kilka takich zagrań - złożenie zapowiedzi wstrzymania robót i oficjalne ogłoszenie rozpoczęcia kilka dni później (po wyjeździe urzędnika UE), przekładanie terminu wyjaśnienia wątpliwości (jak to nasz rząd ujął - "na wszelki wypadek"), spóźnienie się ze zgłoszeniem tych wyjaśnień, nie odpowiadania na wezwania UE i wiele wiele innych. To jest zachowanie śmieszne i nie przystoi już nawet osobie na poziomie podstawówki (bo w przedszkolu może jeszcze przejdzie), nie wspominając nawet o wielomilionowym kraju. Jeśli takich spraw rząd nie jest w stanie dopilnować, to jak w ogóle można myśleć o sprawnym rządzeniu całym krajem..?