Odpowiem ci na twoje pytanie

Ekspertem nie jestem od nagrywarek, dla mnie znajacym ten temat jest Misiek i reszta zalogi cdrinfo bo to wlasnie oni testuja wiele modeli i oni moga najwiecej powiedziec na ten temat. Kiedys na GG zagadalem Miska na temat jaka nagrywarke wybrac i to wlasnie on nauczyl mnie w jaki sposob dokonac wyboru. To od ciebie zalezy co kupisz bo ty najlepiej wiesz co chcesz robic z ta nagrywarka.
Fakt, ze w swoim zyciu juz mialem kilka modeli np. HP, Ricocha bo to ci producenci jako pierwsi robili nagrywarki, pozniej stopniowo pojawialy sie inne firmy. Obecnie mam LG x32 przerobionego na x40 i jestem narazie zadowolony (ale nie wychwalam LG). Jest wiele producentow ktorzy robia dobre modele np: LiteON, Teac, TDK itp. Ale to wszystko zalezy od tego jakie pieniadze chcesz wydac i co chcesz robic na swojej nagrywarce, dlatego testy w/w nagrywarek sa bardzo przydatne w podjeciu decyzji. Jak chyba sam zauwazyles wielu z forumowiczy zachwala akurat tylko swoj model nagrywarki a to dla mnie nie jest ocena OBIEKTYWNA.
Zycze ci powodzenia i mysle ze wiecej inicjatywy z twojej strony a szybko sie zadomowisz na FORUM i bedziemy jedna wielka rodzinka