Podgląd pojedynczego posta
Stary 21.02.2007, 21:14   #7
glupota
Nowy na forum

Data rejestracji: 19.02.2007
glupota w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
Cześć! mam ogromną prośbę do kogoś, kto jest bardziej zaznajomiony z tematem nagrywarek niż ja sam. używam nagrywarki nec optiarc AD-5170A, wiem, że to nic wspaniałego, ale do tej pory działała bez zarzutu. w sumie nadal działa, ale jest małe "ale" a to ale to problem z odczytem płyt. sytuacja wygląda tak, że pewnego razu, podczas nagrywania, wysiadł prąd, więc samą płytkę szlag trafił. nagrałem jescze raz po ponownym włączeniu i wszystko ok. ale nagrywarka po tej awarii prądu nie ma zamiaru odczytywać niektórych wcześniej nagranych płyt, które przed awarią odczytywała. u mojego kolegi wszystkie są odczytywalne, a u mnie traktuje je jako czyste i to po dłuższym zastanowieniu.
zacząłem kombinować co jest nie ttak. porównałem sterowniki obu nagrywarek(mojej i kumpla) i obie są traktowane przez windowsa jako syandardowe napędy i mają ten sam sterownik, ta sama wersja, data itd. ale w plikach sterownika on ma o jeden więcej. ma plik NTIDrvr.sys obsługujący filtr wyższej klasy - ja go nie mam. myślałem, że to może to jest powodem, więc odinstalowałem wszystkie dyski i napędy, żeby windows mógł je na nowo poinstalować. nie pomogło niestety. korzystam z nero 7.5.9.0, gdy są w napędzie te "nieodczytywalne" płytki, nero po dłuższej chwili je znajduje, al zamiast sesji joliet1/iso9660 widzi tylko sesję dane1. a explorer dalej nie widzi danych. z góry dziękuję za pomoc

dodakowo dodam,że używam płytek TDK DVD+R 16x. jeszcze raz dzięki za odpowiedź

Ostatnio zmieniany przez Reetou : 21.02.2007 o godz. 21:51
glupota jest offline   Odpowiedz cytując ten post