Podgląd pojedynczego posta
Stary 22.02.2007, 23:09   #14
ravenboy
Nowy na forum

Data rejestracji: 08.03.2005
ravenboy w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
Cytat:
Napisany przez kostoch Podgląd Wiadomości
@VIZZARD

szuakałem na forum i nic nie znalazłem dlatego naskrobałem tego posta, mógłbyś podać linki to ułatwi życie mi i innym użytkownikom.

@ravenboy

Do T30 na allegro znajdziesz: QUANTA SDW-041 i nic więcej, w sklepach nie masz co szukać zbytnio bo nic nie znajdziesz, ale co do jakości to się nie wypowiem.
Co do jakości Quanty - to sie zgadzam - odpada.
Ale wydaje mi sie że każdy napęd slim powinien działać z T30.

Jest tylko kwestia panelu przedniego i ramki.
Nie zależy mi na ramce bo tą mogę sobie przełożyć z mojego Combo, a z panelem przednim też nie ma problemu jeżleli komuś nie zależy na estetyce (wystarczy wyciąć rożek albo dopasować panel z ibm) Generalnie chciałem zasięgnąć informacji czy ktoś z szanownych forumowiczów używa modelu slim który można kupić jako nowy w sklepie i czy go poleca (bo jeśli ktoś nie używa/używał a nie poleca to po co się wypowiada)

Bardzo bym prosił o wypowiedz o modelu:
NEC 7543A

a teraz może troszkę offtopic
Cytat:
Ze slimami do laptopów jest jeszcze taki problem, że nie każdy pasuje do konkretnego modelu laptopa i na to też trzeba zwrócić uwagę
Co do dopasowania napędów do notebooków (np osławiona toshiba w której to laptopach prawie nic nie chce działać to wystarczy prosty trick z zwarciem 2 pinów w złączu nowego "niefirmowego=nietoshibowskiego" napędu
Jeśli komuś to pomoże to podaje link do przeróbki pod toshibe:
http://users.bigpond.net.au/kevinbates/ide_error.htm
ravenboy jest offline   Odpowiedz cytując ten post