Cytat:
Napisany przez Smartek
Od kiedy DVDScreener to kinowka?
:-)
@stef - torrenty sciaga sie z trackerow.
Trackery dziela sie na publiczne i prywatne.
Publiczne sa dostepne dla wszystkich i przewaznie osiaga sie na nich marne predkosci, bo nikt nie seeduje (nie trzeba utrzymywac ratio) - mininova.org , torrentspy.com .
Prywatne sa 100x lepsze, ale trzeba oddac to co sie sciagnelo, na poczatku rejestracje maja otwarte, pozniej zamykane i tylko na zaproszenia. Na razie najwieksze i najlepsze polskie torrentownie to PolishTracker, HeavenTracker, PolishBytes.
Swiatowe: SceneTorrents, TorrentBytes, TorrentLeech :-).
pzdr.
|
dobra ja chce w koncu sprobowac od wczoraj mam wlasne lacze juz nic dzielonego...
ale nie bardzo czaje baze jak jest z tymi prywatnymi trackerami co sie ustawia w kliencie ? no i jak to sie odbywa jak bym chcial byc zarejestrowany na kilku stronach na raz to sie sciaga tylko po kolejii z kazdej czy mozna sciagac np 3 pliki na raz a kazdy z innego prywatnego trackera...
do tad uzywalem bitcometa i na wczesniejszym laczu neo 640 jechalem maksem czyli 80kb...
jakiego klienta wybrac bo rozumiem ze na prywatnych z tego co czytalem gdzies tam wczesniej bitcomet odpada wiec trzeba by cos wybrac doradzcie ktory chociaz wiekszosc z Was pisze o uTorrencie...
czy na prywatnych bede mogl wyciagnac max lacza ? 1,5 mb ??
pytanie z innej beczki ile czasu sie na ma utrzymanie ratia... tzn chodzi mi o to ze np sciagne w 3 dni 15 czy 20 giga ile czasu tracker mi da na wyrownanie zeby upload urosnal do takiej samej ilosci danych wysylanych co sciagnietych ??
sam glownie sciagam seriale i filmy w orginale nie z lektortem jakie strony do tego najlepsze bede na taka chyba chcialbym prosic zaproszenie ale jeszcze sie wstrzymam chcialbym wpierw uzyskac odpowiedzi na moje pytania...
dzieki z gory i pzodrawiam...