Podgląd pojedynczego posta
Stary 25.02.2007, 15:08   #278
Arepo
Guru

Data rejestracji: 01.10.2004
Arepo jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>Arepo jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>Arepo jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>Arepo jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>Arepo jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>Arepo jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>Arepo jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>
Witam, ciąg dalszy zmagań z internetem

Dzisiaj dostałem rachunek z TP za luty (co to się dzieje - w niedziele nawet listy przychodzą), jak byk napisane pełne kwoty abonamentu telefonicznego (to akurat OK) oraz za neostradę. No to dzwonię od razu na infolinię i czego się dowiaduję : do tej faktury będzie wystawiona korekta (podobno w marcu) a już przy płaceniu tego rachunku za luty mam sobie odjęć kwotę 38,39 zł brutto od abonamentu za neo. Ponieważ płaciłem za 256 kb/s 71,98 brutto to wyjdzie 33,59 zł, czyli mniej więcej tyle co za 13 dni użytkowania - skąd oni wzięli te 13 dni , 14 to bym jeszcze zrozumiał a tak to jestem cały zakręcony . Ciekawe czy nie wyniknie z tego jakiś kłopot ***8211; zakładam, że tak .

To jeszcze nie koniec , dowiedziałem się, że na moim numerze działa już Netia mimo, że nie można się zalogować loginami net24, a działają za to stare z neo. Taaak ...
Cytat:
Napisany przez grzeniu Podgląd Wiadomości
Arepo - faktyczna prędkość neo jest ostatnio coś znacznie niższa niż być powinna, normalnie muli. Wynika to podobno z przeciążenia szkieletowego sieci, nad którym tepsa pracuje. Chyba coś pisali, że powinni się z tym uporać w kwietniu.
Ciekawe, że upload idzie ile fabryka pozwala, no ale to tylko 256kb.
Całe ograniczenie wynika z konkretnych loginów. Jeśli łączysz się z siecią i widzisz powiedzmy prędkość 1,3 Mb/s, ale korzystasz z loginów na 256 kb/s to tyle tylko wyciągniesz. Używając loginów od powiedzmy 640 kb/s będziesz miał właśnie tyle . Rzecz sprawdzona i pewna w 100%. Kolega Smartek wczoraj uświadomił mnie w tej kwestii - w tym miejscu podziękowania dla niego . Nie sądzę więc aby miało to związek z przeciążeniem szkieletowym sieci.

pozdrawiam