Witam. Jestem nowy bo przyszedłem na to forum z potrzeby zadania pytania. Do tego wybrałem ten topic, bo wydał mi się najbardziej odpowiedni.
Posiadam PS2, pierwszy model V3 jaki wyszedł w europie. Jest on przerobiony chipem Ripper. Sprawa jest taka, ze mam wypalarkę Pioneer 107D i ta wypalarka jako jedna z nielicznych paliła mi bardzo ładnie płyty. Wypalałem na TDK czy Verbach, ale moja konsola była tak wybredna, ze gdy to robilem na innych wypalarkach (np. na mojej nowej wypalarce z notebook'a Acer'a, czy u kumpla na liteonie) to czesto gra nie chciała sie bootowac. Robiła to dopiero po kilku probach. Na moim pajonierku jak wypaliłem to odrazu chodziło cacy non-stop i zawsze sie wczytywało bez problemu.
No ale pajonierek zaliczył zgona ostatnio. Podczas wypalania się zacioł i nie chce juz nawet czytac DVD, a co dopiero wypalac (cd czyta i wypala).
Musze kupić nową wypalarkę i nie wiem jaką. Moj pajonierek miał np. predkość wypalania x1 i wlasnie nią wypalałem. Byłem u kumpla co ma 108D i u niego nie było tej predkosci i gra tez miala problemy z zabootowaniem (ale on tam cos miał nagrzebane z firmware'em wiec tez nie wiem do konca). I to mi sprawiło wątpliposci czy inwestować w najnowszego Pioneer'a
Pytanie. Jaką kupic nagrywarkę by mogła np. nagrywać x1 i zeby miała taką jakość wypalenia jak ten Pioneer 107D. Nie znam sie na tym - nie wiem czy chodzi o korekcje błedów czy inne wlasciwosci. Chce poprostu by gry znów nie miały najmniejszych problemow z bootowaniem tak jak na 107D.
Z gory dzieki za pomoc