Podgląd pojedynczego posta
Stary 26.02.2007, 20:57   #6
Proton
Wymiatacz

Data rejestracji: 18.06.2002
Proton zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Cytat:
Napisany przez mjez Podgląd Wiadomości
Nie ma znaczenia czy jest pośrednikiem czy nie.Oddał telefon do punktu gdzie go kupił i problem jest salonu , że nie wyrobili się na czas.Sprawdź w warunkach gwarancji jaki mają czas na naprawę telefonu i domagaj się tego terminu.
Ostatnio przeglądając nowe warunki gwarancji Nokii zauważyłem bardzo sprytny zapis o czasie naprawy telefonu: w najkrótszym możliwie czasie czy jakoś tak więc mogą naprawiać dowolnie długo.Ja miałem taki problem z mp3 playerem kupionym w geancie w Krakowie pani upierała sie przy tym ze jeszcze nie ma i to nie ich wina ale po dłuższej wymianie zdań i niedotrzymaniu terminu naprawy oddała mi pieniądze za mp3. Dlatego żądaj naprawy w terminie zapisanym w karcie gwarancyjnej a jeśli będą uparci skorzystaj z porady np. federacji konsumentów w twoim mieście (mają nawet darmową infolinię)
Zgadza sie. Przede wszystkim, przeczytaj uwaznie warunki gwarancji, ewentualnie skontaktuj sie Rzecznikiem konsumenta, ktory jest w kazdym Urzedzie Miejskim.
Telefonu nie kupowales u Producenta, tylko w salonie Orangutana i to ich problem, aby naciskali na serwis, zeby sie wyrobic w terminie.
A w ogole to zawaliles sprawe, skoro odebrales zniszczony telefon!! Ale to juz inna historia.
Proton jest offline   Odpowiedz cytując ten post