Cytat:
Napisany przez Popielaty
Moim zdaniem płyta główna tak jak napisał kolega raffal. Nie ma co kombinować z zasilaczami, padł kontroler IDE na płycie głównej i tu nic się nie poradzi, ale to jest moje zdanie 
|
Też się nad tym zastanawiam, tylko dziwi mnie wykrywanie napędów w biosie oraz w widowsie w trybie awaryjnym.
A odnośnie nowego kompa, to może uda się w wakacje.
W gry praktycznie nie gram, a takie tytuły jak NFS MW, Fifa 07, czy Morrowind to odpalałem na mojej maszynie
Bardziej interesuje mnie wydajność, gdy uruchomionych jest więcej programów tj. kilka kart w firefoxie, winamp, gg, antywirus, nagrywa się jakaś płyta. (choć i takie rzeczy przerabiałem na moim PIII)
A co do konfiguracji - myślałem o platformie AM2, bo najbardziej przyszłościowa (obawiam się, że niedługo DDRy będą dużo droższe niż DDR-2, jak obecnie ma miejsce z SDR-ami)
Myślę nad prockiem Athlon 3000(3200+)/ewentualnie Sempron; 512MB ramu, do tego jakaś w miarę tania płyta ze zintegrowaną grafą GF6100(zdaje się tylko takie montują), ale ze slotem pciex; chodzi o to, żeby była stabilna i nieawaryjna (nie będzie podkręcana); zasilacz to raczej ModeCom MC-350 i koniecznie 2 wejścia PATA (chciałbym zachować oba dyski); napędy też bym sobie przełożył; no i przydała by się karta sieciowa oraz muzyczna, bo bez sensu chyba przekładać SB128.
Pozdro, dzięki za odpowiedzi